Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ιάσονας Φωτήλας: Να λύσει η κυβέρνηση το εσωτερικό της πρόβλημα

Ιάσονας Φωτήλας: Να λύσει η κυβέρνηση το...

Συνέντευξη του Αχαιού Βουλευτή του Ποταμιού

Στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Kontra φιλοξενήθηκε το ξημέρωμα της Παρασκευής ο βουλευτής Αχαΐας του Ποταμιού, Ιάσων Φωτήλας.

Κληθείς να σχολιάσει τις οικονομικές εξελίξεις ο κ. Φωτήλας σημείωσε ότι: «τα ακούσματα από την Ευρώπη είναι άκρως ανησυχητικά. Η Ελλάδα έχει χάσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης των εταίρων της».

«Ανησυχούμε όμως και για τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης», συνέχισε ο κ. Φωτήλας.

«Έρχονται τα νομοσχέδια για την ανθρωπιστική κρίση -καλά είναι αυτά- όμως δεν ακούσαμε και δεν ακούμε τίποτα για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Διότι αυτές θα φέρουν έσοδα στο κράτος, αλλά θα δημιουργήσουν και θέσεις εργασίας. Αντιθέτως ακούμε αντιμεταρρυθμίσεις», είπε και σχολίασε ότι «τα πρώτα άρθρα που είδαμε για την ανθρωπιστική κρίση, είναι ασαφή. Τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου, αφορούν βόλεμα ημετέρων».

Ο βουλευτής επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση έχει στραγγίξει όλα τα ταμεία, φορείς και αποθεματικά για τις ανάγκες του Μαρτίου και αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρει. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας» και διερωτήθηκε «τι θα πει ο κ. Βαρουφάκης τη Δευτέρα στο Eurogroup, όταν οι υπουργοί του βάζουν τρικλοποδιές.».

O κ. Φωτήλας, παρατήρησε επιπλέον πως «η κυβέρνηση έχει σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης εξουσίας. Δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους». «Ο ένας υπουργός μαθαίνει από τα κανάλια για τις κινήσεις του άλλου», σχολίασε, ενώ εξέφρασε την ελπίδα του «να πάει καλά το Eurogroup της Δευτέρας». «Πέρα απ’ αυτό όμως πρέπει η κυβέρνηση να λύσει το εσωτερικό της πρόβλημα», είπε.

Μιλώντας για την Πρόεδρο της Βουλής, είπε: «ευτυχώς στην Ελλάδα έχουμε πολλούς επιφανείς συνταγματολόγους.

Ας αφήσει η κ. Κωνσταντοπούλου τη συνταγματικότητα των νόμων στους αρμόδιους και ας ασκήσει τα καθήκοντα της Προέδρου της Βουλής», ενώ τόνισε, σχολιάζοντας το μεταναστευτικό ζήτημα που τις τελευταίες ημέρες απασχολεί έντονα την επικαιρότητα ότι «είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη ενιαία μεταναστευτική πολιτική.

Γι’ αυτό ακούμε υπουργούς να εξαγγέλλουν και αργότερα να αλληλοαναιρούνται».

«Η απόφαση του κ. Πανούση να καταργήσει τα απαράδεκτα από άποψη συνθηκών διαβίωσης κέντρα κράτησης, θα έπρεπε να συνοδεύεται από τη δημιουργία νέων δομών, να υπάρχει νέος σχεδιασμός.

Για να είναι λυμένο για τους ανθρώπους αυτούς το πρόβλημα της σίτισης, της στέγασης και της εργασίας», σημείωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις