Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Σεμινάρια γαστρονομίας στο ''ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ''

Σεμινάρια γαστρονομίας στο ''ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ''

Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου

Τελικά κάποιος πρέπει να κάνει πάντα την αρχή. Κι αν η ιδέα του είναι καλή τότε θα βρει κι άλλους με τις ίδιες ανησυχίες.

Και τελικά στην Πάτρα φαίνεται πως είμαστε αρκετοί.

Και ξέρετε πόσοι πασχίζουν καθημερινά για το καλύτερο σε κάθε λογής gourmet εστιατόρια, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και cafe, ή ακόμη και γρήγορου αλλά εξαιρετικού φαγητού στην Πάτρα?

Όλοι αυτοί που τους επιλέγουμε κάθε φορά γιατί μείναμε ευχαριστημένοι από την προηγούμενη επίσκεψη μας. Και είναι πολλά αυτά τα μαγαζιά στην πόλη μας. Και συνεχώς πληθαίνουν.

Μη νομίσετε όμως πως είναι εύκολο και φτάνει τυχαία ένα κατάστημα εστίασης σε αυτό το επίπεδο.

Θέλει εμμονή στην ποιότητα, σεβασμό στον καταναλωτή, συνεχή επιμόρφωση και ενημέρωση για τις νέες τάσεις της γαστρονομίας παγκόσμια αλλά και σε εθνικό επίπεδο.

Αυτά εντόπισε ο σύλλογος καταστημάτων εστίασης της Πάτρας (ΣΚΕΑΝΑ) και είναι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί αγκάλιασαν την πρόταση που τους έκαναν οι Ανδρέας και Στέφανος Νικολετάτος (ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ-MONDO BOWLING), ο Ηλίας Κακούρης, executive chef του Mandola Rosa  του ομίλου Grecotel, με συνεπίκουρο τον πάντα προοδευτικό και γνώστη της γαστρονομίας, Σπύρο Στεργίου (Μουράγιο, Ναύτοικο).

Να ενώσουμε όλες αυτές τις εκλεκτές δυνάμεις του τόπου μας και να δημιουργήσουμε μέρα με τη μέρα, χρονιά με τη χρονιά, μια τοπική γαστρονομική κουλτούρα παντρεύοντας την παλιά Αστική και Λαϊκή κουζίνα της Πάτρας με το σήμερα αλλά και δημιουργώντας νέα εξαιρετικά πιάτα αναδεικνύοντας τα προϊόντα με εμβληματικό χαρακτήρα της Πάτρας (Τεντούρα, Μαυροδάφνη, Λουκούμια, Φορμαέλλα, κεφαλοτύρι και τόσα άλλα).

Υπό την αιγίδα λοιπόν του συλλόγου ΣΚΕΑΝΑ θα ξεκινήσει στο νεοκλασσικό όροφο του ''ΠΑΝΑΧΑΙΚΟΝ'' στα Ψηλαλώνια αυτή την Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 16.00 μια σειρά σεμιναρίων προς αυτή την κατεύθυνση. Τα σεμινάρια θα είναι επαναλαμβανόμενα σε τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να καταφέρουν να τα παρακολουθήσουν όλοι σε τμήματα των 60 ατόμων, γι’ αυτό και το πρώτο τμήμα ξεκινά καλύπτοντας επιχειρηματίες από όλο το φάσμα της εστίασης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τους συνοδεύει ο σεφ που είναι υπεύθυνος στην κουζίνα κάθε επιχείρησης, κάτι που δείχνει σύνεση και εγγυάται το μελλοντικό αποτέλεσμα του εγχειρήματος.

Γιατί τελικά είναι πολύ σημαντικό να φέρεις σε δημιουργική επαφή όλους αυτούς τους εκλεκτούς επιχειρηματίες της εστίασης αλλά και τους επαγγελματίες chef που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Θα καταφέρουν έτσι να συμβάλουν στην εδραίωση της γαστρονομικής σκηνής της Πάτρας σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο με την αναβίωση παλαιών αστικών και λαϊκών συνταγών καθώς και με την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσα από τη χρήση τους στη δημιουργία νέων πιάτων.

Κάτι που κατά την γνώμη μας είναι απόλυτα εφικτό και αυτό γιατί ή Πάτρα σαν πύλη της Δύσης στην Ελλάδα, τον ιδιαίτερο και απαιτητικό χαρακτήρα του κοινού της και την γειτνίαση της με τα Ιόνια νησιά καθώς και την βαθιά παράδοση της Πελοποννήσου έχει πολλά να προσθέσει στον γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας.

 

Είμαι απόλυτα σίγουρος πως πολύ σύντομα όλοι μας σαν καταναλωτές αξιώσεων, κάτι που διακρίνει ιδιαίτερα τους κατοίκους αυτής της πόλης, θα έχουμε την χαρά να νοιώσουμε πως αυτή η πόλη αρχίζει να παίρνει μία περίοπτη θέση και να λειτουργεί προσθετικά στην ελληνική γαστρονομική σκηνή.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά