Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Προχωρούν οι διαδικασίες τοποθέτησης προκάτ αιθουσών σε σχολεία

Πάτρα: Προχωρούν οι διαδικασίες τοποθέτη...

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Αθανασόπουλος στον Ηλία Γκοτσόπουλο

Απάντηση στην επιστολή-ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Νέα Πόλη» Ηλία Γκοτσόπουλου για τις προκάτ σχολικές αίθουσες, δίνει ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ανδρέας Αθανασόπουλος, γνωστοποιώντας του πως οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν εντός 2 μηνών χάρη στις φιλότιμες κοπιαστικές προσπάθειες των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων.

Ο κ. Αθανασόπουλος τονίζει ότι «η Δημοτική Αρχή, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, έδωσε προτεραιότητα στα σχολεία του Δήμου, αλλά προφανώς ο δημοτικός σύμβουλος, αυτό δεν το έχει αντιληφθεί και πως το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι τα συμφέροντα των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου στην πόλη μας και το πώς θα περάσει τις εξετάσεις και να τους εκπροσωπήσει και σε άλλο θεσμικό επίπεδο (μάλλον σε άλλη ευκαιρία)».

Ολόκληρη η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου είναι η εξής:

Κύριε Γκοτσόπουλε,

«Σας  ενημερώνουμε πως, η Αντιδημαρχία Παιδείας με αίσθημα ευθύνης εγκαίρως έχει δρομολογήσει τις απαιτούμενες διαδικασίες επίλυσης του προβλήματος στέγασης των σχολείων του Δήμου μας.

Από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των αρμοδιοτήτων μας θέσαμε σε προτεραιότητα το κτιριακό - στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων. Σε συνεργασία με τους φορείς της εκπαίδευσης ( Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Α/θμια & Δ/θμια Διεύθυνση, Συλλόγους Καθηγητών Δασκάλων, Ένωση Γονέων και Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων), διαμορφώνουμε πρόγραμμα ανέγερσης νέων σχολικών κτιρίων και κατασκευής αιθουσών στο Δήμο μας. Παράλληλα συγκεντρώσαμε τα αιτήματα που αφορούσαν την κάλυψη άμεσων αναγκών των σχολείων με προκάτ και παρότι δεν συμφωνούμε με την χρησιμοποίηση τους στα σχολεία,  προωθήσαμε το σύνολο των αιτημάτων τους στους υπεύθυνους φορείς (Υπουργείο Εσωτερικών, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. – πρ. Ο.Σ.Κ.).Διεκδικήσαμε με βάση τα αιτήματα των 10 σχολείων αντίστοιχες προκάτ αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσες WC.

Αποσπάσαμε την παραχώρηση (κατ’ εξαίρεση) 2 αιθουσών διδασκαλίας άμεσα για το 46ο και 39ο Δημοτικό Σχολείο, και την αποστολή των υπολοίπων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Γι’ αυτό το λόγο προχωρήσαμε στη κατασκευή βάσεων στα αντίστοιχα σχολεία. Αργότερα όμως ενημερωθήκαμε από τις κτιριακές υποδομές Α.Ε. για αλλαγές στην αποστολή και εγκατάσταση τους. Αλλαγές που απαιτούσαν χρονοβόρες διαδικασίες (κατά δήλωση των υπεύθυνων υπηρεσιακών παραγόντων) τουλάχιστον 6 μηνών για την ολοκλήρωση έκδοσης αδειών δόμησης για την τοποθέτηση προκατασκευασμένων που είναι οι παρακάτω:

-Ενέργειες από τις υπηρεσίες για την απόδειξη της πλήρους νομιμότητας όλων των υφισταμένων κτιρίων που βρίσκονται στον χώρο του σχολείου.

-Σύνταξη νέου τοπογραφικού διαγράμματος με αποτύπωση όλων των υφιστάμενων κατασκευών εξαρτημένων από το κρατικό δίκτυο συντεταγμένων (Ε.Γ.Σ.Α. 87)

-Έγκριση οποιασδήποτε μεταβολής  πριν την έγκριση της άδειας στο οικόπεδό τους από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής της Περιφέρειας.

Για να ξεπεραστούν οι κάθε λογής γραφειοκρατικές διαδικασίες που έθεταν εμπόδια στην άμεση προμήθεια των αιθουσών προσκομίσαμε  τις ανάλογες αποδείξεις, ότι, ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των αδειών με προσωπική δέσμευση του Αντιδημάρχου και αργότερα του ιδίου του Δημάρχου, για την επίσπευση   όλων των διαδικασιών που απαιτούνται. Συναντήσαμε κάθετη άρνηση μάλλον λόγω σκοπιμοτήτων…

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν εντός 2 μηνών χάρη στις φιλότιμες κοπιαστικές προσπάθειες των υπαλλήλων των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Συγκεκριμένα:

Για την  μεν  περίπτωση  του 46ου  Δημοτικού Σχολείου δεν υπήρχε καν άδεια οικοδομής, καθότι την περίοδο κατασκευής του δεν ήταν απαραίτητη, στην περίπτωση δε του 39ου Δημοτικού Σχολείου παρατηρήθηκαν διαφορές μεταξύ της περιγραφόμενης άδειας και της ήδη κατασκευασμένης που περιέπλεξαν περαιτέρω την έκδοση αδείας.

Ήδη,  έχει εκδοθεί με την αγωνιώδη προσπάθεια των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αρχιτεκτονικού Έργου & Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Δήμου μας  η άδεια (πλήρης) του 46ου  Δημοτικού Σχολείου, και έχει αποσταλεί από τις 17/2/2015 και από την ενημέρωση που έχουμε θα τοποθετηθεί άμεσα. Επίσης για το 39ο  Δημοτικό Σχολείο, έχει ήδη κατατεθεί στο αρμόδιο γραφείο της Πολεοδομίας και εντός των ημερών θα εκδοθεί η σχετική άδεια που απαιτείται.

Το  41ο  Νηπιαγωγείο όπου αναφέρεστε, δεν συμπεριλαμβάνεται στην πρώτη αλλά στην δεύτερη ομάδα, με τα υπόλοιπα σχολεία.

Μας ερωτάτε -εν μέσω μεγάλης λύπης σας και παραλίγο «δακρύων»- για το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών,  όμως η ουσία της παρέμβασής σας βρίσκεται στο σημείο 3 που μας ερωτάτε, αν πιστεύουμε ακόμα πως «…και γι’ αυτό φταίει  ο καπιταλισμός».

Αποδεικνύετε μέσω της επιστολής σας πως όχι μόνο έχετε ελλιπή  ενημέρωση, αλλά και αδιαφορείτε πραγματικά για τα βάσανα του λαού μας και  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας της εκπαίδευσης.
Για το μόνο που ενδιαφέρεστε κ. Γκοτσόπουλε είναι η μακροημέρευση του καπιταλισμού, που είναι ένα άδικο, βάρβαρο εκμεταλλευτικό  οικονομικό - κοινωνικό σύστημα και προσφέρει μόνο φτώχεια, δυστυχία, εξαθλίωση σε συνεχώς περισσότερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Ενδιαφέρεστε για τα συμφέροντα των δυνάμεων του μεγάλου κεφαλαίου στην πόλη μας, προσδοκάτε με την στάση σας και την συμπεριφορά σας να περάσετε τις εξετάσεις και να τους εκπροσωπήσετε και σε άλλο θεσμικό επίπεδο (μάλλον σε άλλη ευκαιρία).

Σας ενημερώνουμε για δεύτερη φορά «δημόσια» πως σαν δημοτική αρχή, θα συνεχίσουμε ν’ αξιοποιούμε όποιες δυνατότητες υπάρχουν για να παίρνει ανάσα η λαϊκή οικογένεια.

Για εμάς παραμένει στην πρώτη γραμμή το αίτημα για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών Περιφερειών και Δήμων, με αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας, σαν όρος και προϋπόθεση για να λυθούν τα θέματα στο τομέα της Παιδείας. Θέση για την οποία η παράταξή σας στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε λευκό.»

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ερώτηση Γκοτσόπουλου για την έλλειψη αιθουσών σε σχολεία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις