Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Σκουπίδια με θέα, στο Κατάκολο!

Ηλεία: Σκουπίδια με θέα, στο Κατάκολο!

Μια μίνι χωματερή σε ένα υπέροχο σημείο

Τη δική του μίνι χωματερή έχει αποκτήσει το Κατάκολο και μάλιστα σε ένα από τα σημεία ιδιαιτέρου κάλλους στο δρόμο από το λιμάνι προς το βουνό. Δεν είναι οι κάδοι που απομακρύνθηκαν ουσιαστικά από το χωριό, για να «κρυφτούν» τα σκουπίδια και να μην υπάρχει κάτι που να «βιάζει» την τουριστική αισθητική. Είναι που γύρω τους αναπτύχθηκε με την πάροδο του χρόνου η μικρή αυτή χωματερή με ιδιαίτερους κινδύνους για το περιβάλλον.

Οι κάδοι των σκουπιδιών, ανακύκλωσης και μη, μεταφέρθηκαν σε ένα πλάτωμα στον ανηφορικό δρόμο προς το βουνό του Κατακόλου, ακριβώς πάνω από την παραλία και ανάμεσα σε δασική έκταση. Έτσι αν κοιτάξει κάποιος προς την μια πλευρά τα σκουπίδια έχουν ως φόντο τη θάλασσα, ενώ αν κοιτάξει από την άλλη πλευρά το πευκόφυτο τοπίο του βουνού.

Πρόκειται κυριολεκτικά για μια ανεξέλεγκτη χωματερή, όπου δεν υπάρχουν μόνο σκόρπιες και ανοιγμένες σακούλες σκουπιδιών, αλλά και ογκώδη απορρίμματα που καταρρίπτουν την εκδοχή της επιλογής του χώρου εναπόθεσης ως λύση ανάγκης. Οι κίνδυνοι από την εναπόθεση αυτή είναι αρκετοί για το περιβάλλον. Από τη μια σακούλες και σκόρπια σκουπίδια έχουν «φύγει» στον γκρεμό και την θάλασσα με κίνδυνο να μετατραπεί και η παραλία ακριβώς από κάτω σε χωματερή. Από την άλλη υπάρχει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αφού οι κάδοι και τα σκουπίδια βρίσκονται σε πευκόφυτη περιοχή.

Ας ελπίσουμε πως δεν θα συμβεί τίποτα από τα δύο και η δημοτική αρχή μαζί με κάθε άλλη αρμόδια αρχή θα φροντίσουν να αποκαταστήσουν άμεσα το χώρο. Μπορεί να νομίζουν πως απομάκρυναν και έκρυψαν τα σκουπίδια από το χωριό, όμως ξεχνούν πως η διαδρομή προς το βουνό, αποτελεί μια συχνή επιλογή των τουριστών που καταφτάνουν με τα κρουαζιερόπλοια, λόγω του ξεχωριστού κάλλους της περιοχής.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις