Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με τις βαλίτσες στα χέρια την Πέμπτη οι κρατούμενοι της Γ΄ Πτέρυγας φυλακής Αγ. Στεφάνου και «γειά σας φεύγουμε»

Με τις βαλίτσες στα χέρια την Πέμπτη οι ...

Τους έβαλαν δια της βίας οι φύλακες στα κελιά τους, ενώ Αφγανός και άλλοι που έκτισαν την ποινή τους απειλούν να αυτοκτονήσουν

Μόνον 24 ώρες κράτησε το σπάσιμο του γκέτο στην κλειστή φυλακή Αγ. Στεφάνου Πάτρας, αφού στον αέρα του ραδιοσταθμού «Στο κόκκινο 107,7» ακούστηκε κρατούμενος να απειλεί με αυτοκτονία!

Χθες υπενθυμίζεται αντιπροσωπεία του ΜΕΤΑ επισκέφτηκε την φυλακή και μίλησε με τον Διευθυντή και το προσωπικό. Σήμερα το μεσημέρι -όπως έγινε γνωστό- Αφγανός κρατούμενος, από τους 60 που ενώ έχουν ολοκληρώσει την ποινή τους κρατούνται επί 16 και πλέον μήνες στη φυλακή, κατελήφθη από αμόκ απελπισίας και απείλησε να προβεί σε απονεννοημένο διάβημα. Σημειώνεται ότι και στο παρελθόν υπήρξε στη φυλακή αυτοκτονία κρατουμένου. Επενέβησαν οι φύλακες και το περιστατικό απεσοβήθη.

Νωρίτερα γύρω στις 12 η ώρα, μετά το συσσίτιο και κατά την ώρα της μετρήσεως των κρατουμένων, αρκετοί κρατούμενοι της Γ΄ Πτέρυγας εμφανίστηκαν με τις βαλίτζες τους και τα προσωπικά τους είδη ανά χείρας με σκοπό την αναχώρησή τους από την φυλακή.

Ειπώθηκε πως αυτή η κίνηση ήταν συμβολική ενέργεια, αλλά δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η εγκυρότητα της είδησης.

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο «Κόκκινο 107,7» Πάτρας και στην καθημερινή ενημερωτική εκπομπή Κόκκινη Γραμμή, την Πέμπτη 5.3.2015, ο Αφγανός Νικηφόρος Αντενάερ, ένας από τους 60 κρατουμένους, που απειλούσε να αυτοκτνήσει, δήλωσε ότι κι άλλοι μετανάστες απειλούν να αυτοκτονήσουν αν δεν μεταφερθούν σε ειδικό χώρο εντός του καταστήματος Αγίου Στεφάνου και στη συνέχεια δεν αφεθούν ελεύθεροι ή δεν απελαθούν.

Αναστατωμένος ο Διευθυντής διέταξε την άμεση είσοδό τους στα κελιά τους, ακόμη και δια της βίας. Ακολούθησε το μπάσιμο των κρατουμένων στα. σίδερα και το επεισόδιο θεωρήθη λήξαν, μέχρι την εμφάνιση αυτού του κρατουμένου που απείλησε να αυτοκτονήσει.

Με αφορμή το σημερινό συμβάν, πολιτικά πρόσωπα, γνώστες της άθλιας κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι κρατούμενοι σχολίαζαν: «Δεν έσπασε κανένα γκέτο, σήμερα το μεσημέρι είχανε πάλι τα ίδια....».

Κι ακόμη:

«520 ψυχές σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων εδώ στην Πάτρα 60 άνθρωποι συνεχίζουν να τους κρατάνε μέσα και να τους υποχρεώνουν σε στέρηση της ελευθερίας τους. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για νομοθετήματα και νομολογίες... Άμα η αριστερά εγκλωβίζεται σε νόμους που έφτιαξε η αστική τάξη και δεν τους καταργεί, τότε τίθεται πολιτικό ζήτημα.» έλεγαν.

Πάντως ο Κωνσταντίνος Παπούλιας, πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αγίου Στεφάνου δήλωνε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» στις 26-2-2015: «Ζητάμε από την Πολιτεία να μας προστατεύει. Μέχρι στιγμής προσπαθούσαμε να προστατεύουμε τους κρατούμενους από τις συμπλοκές. Φανταστείτε ότι τέτοιες επιθέσεις είναι καθημερινές. Ο κλάδος των σωφρονιστικών υπαλλήλων μετράει ήδη δύο νεκρούς. Φανταστείτε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή. Ο λόγος που μας επιτίθενται είναι γιατί μας θεωρούν ως εκπροσώπους του κράτους μέσα στη φυλακή».

Τέλος από πληροφορίες που περιήλθαν στο Istologio G. Mosxou, αύριο Παρασκευή  πρόκειται να συνέλθει η ΝΕ Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τις δυσμενείς εξελίξεις στην φυλακή Αγ. Στεφάνου, που αρχίζουν να παίρνουν διάσταση που μπορεί να προκαλέσει προβοκάτσια. Ακόμη εξετάζεται το ενδεχόμενο επίσκεψης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως είναι ενημερωμένοι.

 

ΠΗΓΗ: gzmosxos.blogspot.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις