Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου "Το Βελημάχι Αρκαδίας"

Πάτρα: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλ...

ΟΛΑ τα έσοδα απο το βιβλίο του θα διατεθούν για ανακαίνιση της Νεροοτριβής στο Βελημά

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 και ώρα 12:00 στο Επιμελητήριο Αχαίας, οι Σύλλογοι Γορτυνίων και Αρκάδων Πάτρας, συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου του συμπατριώτη τους Γεωργίου Χριστόπουλου, με τίτλο "Το Βελημάχι Αρκαδίας", Ιστορία και Λα'ι'κός Πολιτισμός. Την παρουσίαση θα κάνουν ο γνωστός δικηγόρος και ιστορικός Χρήστος Μούλιας και ο Καθηγητής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Νικόλαος Γιαννίτσας.

Η παρουσία γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Συλλόγων για την προβολή της λα'ι'κής παράδοσης, την καταγραφή και διατήρηση ηθών που συγκροτούν την φυσιογνωμία των Ελλήνων.

Μεταξύ των άλλων ενδιαφερόντων, ιδιαίτερη προσοχή παρουσιάζουν οι καταγραφές των επιθέτων των κατοίκων του χωριού με αναφορά στον τρόπο προέλευσης.

Ο συγγραφέας Γεώργιος Χριστόπουλος γεννήθηκε στο Βελημάχι(Απόσκια) της επαρχίας Γορτυνίας του Ν.Αρκαδίας.Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στην Απόσκια Βελημαχίου, Καρδαριτσίου. Αποφοίτησε απο το γυμνάσιο Τροπαίων Γορτυνίας.

Αποφοίτησε απο τον Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1963, αποφοίτησε απο την Φιλοσοφική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (τμήμα φιλολογικό) το 1968, και απο την Νομική σχολή το 1977. Εργάστηκε, κατόπιν διαγωνισμού στον Οργανισμό Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Εκκλησιαστικής Περιουσίας (ΟΔΔΕΠ-ΝΠΔΔ). Το 1969 παραιτήθηκε απο τον  ΟΔΔΕΠ και ακολούθησε καριέρα ως φιλόλογος καθηγητής στην μέση εκπαίδευση.

ΟΛΑ τα έσοδα απο το βιβλίο του θα διατεθούν για ανακαίνιση της Νεροοτριβής στο Βελημά

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture