Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Όταν στον Δήμο κάνει αντιπολίτευση μόνος του ο... Νικολάου

Όταν στον Δήμο κάνει αντιπολίτευση μόνος...

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

ΚΑΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ότι από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο, αντιπολίτευση κάνει μόνος του ο ... Ανδρέας Νικολάου. Για να μην πώ ότι ο Νικολάου είναι ο μόνος που κάνει αντιπολίτευση γενικώς στη δημοτική αρχή καθώς επικρατεί μια περίεργη αφωνία, κάτι σαν παράδοση που μοιάζει όχι με υγιή συναίνεση, αλλά με υπνηλία, με ολίγες μόνο δόσεις στιγμιαίας αφύπνισης.

ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά  επικρατεί τόσο απέραντη ησυχία στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας την ίδια ώρα που τρέχουν τόσο σοβαρά θέματα και η πόλη πορεύεται εν ειρήνη τον δρόμο της επαρχιωτοποίησης χωρίς να έχει μπει ούτε ένα λιθαράκι εδώ και έξι μήνες, με δρόμους όπου και τα κάρα θα ασφυκτιούσαν, με κυκλοφοριακή τακτική «βάλτο όπου βρεις», με διοργανώσεις όπως το καρναβάλι που φέτος μπήκε στο...πλύσιμο, με δράσεις στον αυτόματο πιλότο, με απενεργοποίηση κοινωνικών δομών και εθελοντών, με επιλογές και προτάσεις άλλου αιώνα και με εσωστρέφεια η οποία φτάνει στο σημείο της ομερτά.

Η ΣΙΩΠΗ της αντιπολίτευσης είναι το μόνο φωναχτό πράγμα σε όλη αυτή την κατάσταση απλής διαχείρησης, αναπτυξιακής αδυναμίας και ιδιωτικής φοβίας που συχνά πυκνά προκαλεί σημαντικές περενέρεγειες.

ΚΑΙ ΕΝΩ συμβαίνουν όλα αυτά, βρισκόμαστε είτε απέναντι σε παρατάξεις που κάνουν πώς δεν βλέπουν, είτε σε παρατάξεις που έχουν άλλα για να ασχοληθούν, είτε σε παρατάξεις που εκτιμούν ότι ο ρόλος τους ως αντιπολίτευση αρχίζει ένα εξάμηνο πριν τις εκλογές και τελειώνει με τη λήξη τους.

Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ Χριστόπουλου, αρκείται μόνο σε ορισμένες εποχικές εξάρσεις διαφωνίας, ενώ η  παράταξη Δημαρά, η οποία δέχτηκε την μεγαλύτερη πολεμική των τελευταίων χρόνων είναι σαν να έχει δηλώσει εξαφάνιση, ή να έχει ταυτιστεί με την δημοτική αρχή και να μην αισθάνεται καν την ανάγκη να ομιλήσει δημόσια, γεγονός που την φέρνει στα όρια της...εξαφάνισης.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ του ΣΥΡΙΖΑ  σποραδικά τοποθετείται για μείζονα θέματα της πόλης για τα οποία είτε λαμβάνονται αποφάσεις που προκαλούν από έκπληξη έως εκνευρισμό, είτε δεν λαμβάνονται καν αποφάσεις, είτε αντί για αποφάσεις βάζουμε τον αυτόματο πιλότο και περιμένουμε να δούμε πού θα πάει το καράβι.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ότι σε λίγα χρόνια που οι παρατάξεις θα αποφασίσουν ότι θέλουν να διεκδικήσουν το Δήμο, θα ξυπνήσουν ξαφνικά από το λήθαργο και θα ανακαλύψουν όλα αυτά τα οποία σήμερα αντιμετωπίζουν με αφωνία και θα αρχίσουν τις κορώνες.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ποιόν ακριβώς θα μπορέσουν να πείσουν τότε, καθώς η σημερινή τους στάση υποδηλώνει και συναίνεση και συνενοχή και βεβαίως συνυπευθυνότητα.

ΔΙΟΤΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ έχει εξίσου σημαντικό ρόλο και δεν βλέπω κανέναν να την τιμά.

ΕΚΤΟΣ πιά και αν είναι όλοι...ξετρελαμένοι με τις επιλογές της δημοτικής αρχής, οπότε πάμε σε άλλη συζήτηση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις