Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μαρκαριάν: "Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους"

Μαρκαριάν: "Η πόρτα της Εθνικής είν...

Αποφασισμένος για σκληρή δουλειά o νέος κόουτς της Εθνικής

Αποφασισμένος για σκληρή δουλειά χωρίς όμως μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της Εθνικής ομάδας δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασής του από τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Ο νέος προπονητής της "γαλανόλευκης" τόνισε πως θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από παίκτες και τεχνικό επιτελείο προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος στόχος της πρόκρισης στο EURO 2016 αρχής γενομένης από το ματς με την Ουγγαρία και μίλησε για τη φιλοσοφία που θα επιχειρήσει να περάσει στους διεθνείς αλλά και για το αγωνιστικό προφίλ που θέλει να έχει η ομάδα.

«Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους», απάντησε για την ενδεχόμενη επιστροφή του Κώστα Κατσουράνη ενώ παραδέχτηκε πως η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο επηρεάζει τη δουλειά του ίδιου αλλά και των ποδοσφαιριστών.

Οι τοποθετήσεις του Ουρουγουανού προπονητή:

«Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολη στιγμή. Χρειάζεται προσπάθεια. Πιστεύουμε όμως πολύ στα παιδιά ότι μπορούν να έχουν ευκαιρία στην Εθνική. Με τη συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Δουλεύουμε πολύ και θα συνεχίσουμε για να μην κάνουμε λάθη. Ξέρουμε τι περνάει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει μία καινούργια ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο από το 2002 και το 2004. Όχι μόνο με τις νίκες, αλλά με την παρουσία στις μεγάλες διοργανώσεις. Είναι ιστορική στιγμή, καθώς αν χάσουμε την θέση για την Γαλλία θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολο, αλλά πιστεύουμε όλη την Ελλάδα, τους παίκτες και τη συνεργασία που θα έχουμε. Θέλουμε κοντά τους δημοσιογράφους και τον κόσμο για να του δώσουμε μεγάλη χαρά. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς».

Για το αν υπάρχει "μαγικό ραβδάκι"

«Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την Εθνική Περού το λέγανε. Δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα».

Για το πως σκέφτεται να διορθώσει τα λάθη

«Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις λίγα λάθη, να παίζεις σωστά και να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη και σωστά. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που με λίγη τύχη μπορεί να κερδίσεις. Η Εθνική όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα στιλ. Καλή άμυνα και στην αντεπίθεση να βάλουμε γκολ. Με τον καιρό όμως χάθηκε αυτό το στιλ. Δεν γίνεται να περπατάμε πίσω. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα άλλο η Μπαγερν. Δεν είναι εύκολο να προπονείς μία Εθνική ομάδα και να μην έχεις τους παίκτες κάθε μέρα. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τους παίκτες. Γιατί κάποιος που δεν παίζει μπορεί με μερικές προπονήσεις να δείξει αυτά που ξέρει. Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που να εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Να μην κάνουμε δηλαδή λάθη στην άμυνα και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός.

Ο Παναθηναϊκός του 2003 αποτέλεσε τη βάση της Εθνικής στο 2004. Τώρα ποια θα είναι; Δεν θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δεν θα αλλάξω την ομάδα, αλλά τη λειτουργία».

Για το αν είναι καλύτερο να επιλέγονται παίκτες από την Ελλάδα ή από πρωταθλήματα του εξωτερικού

«Για εμένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ. Η πρώτη πληροφορία για το ενδιαφέρον της Εθνικής ήρθε πριν από δύο μήνες όταν ένας δημοσιογράφος από Ουρουγουάη μου έδειξε ένα ρεπορτάζ του FOX. Εγώ κάθομαι σπίτι μου, βλέπω μας και δουλεύω σε νέες ιδέες. Από εκείνη την στιγμή όμως σκεφτόμουν την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα αυτό το ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθω έβλεπα παίκτες έξω από την Ελλάδα. Τώρα βλέπω μέσα από την Ελλάδα. Σκέφτομαι μία άλλη στρατηγική, αλλά ακόμα είναι νωρίς».

Για το αν αισθάνεται ότι υπάρχει μεγάλο ρίσκο στο να πει "ναι" στην Εθνική

«Ναι υπάρχει μεγάλο ρίσκο, αλλά όλα τα χρόνια δεν μου έδωσαν καμία ομάδα που να ήταν σίγουρο ότι θα κερδίσει. Πάντα μου έδιναν... φωτιά. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι. Ποτέ δεν μου έδωσαν εύκολη ομάδα, χωρίς πίεση. Και στην Ελλάδα πάντα τα ίδια. Δεν είμαι προπονητής με τύχη».

Για το αν σκέφτεται να δώσει αμυντικό προφίλ στην Ελλάδα αλλά και την ενδεχόμενη επιστροφή Κατσουράνη

«Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα πιστεύεις ότι τα έχεις όλα, αλλά στην πορεία βλέπεις ότι δεν τα έχεις. Χρειάζεσαι έναν παίκτη εδώ, έναν εκεί... Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει νέους παίκτες, να βελτιώσει αυτούς που έχει ήδη, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Τα παιδιά έχουν πείρα, είναι έξυπνοι και θα τα καταλαβαίνουν όλα. Όμως δεν μπορούμε να τους προπονήσουμε δυνατά. Θα προέρχονται από παιχνίδια, θα έχουμε ταξίδι και στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθεί το παιχνίδι. Όπως βλέπω όμως την ποιότητα των παικτών που παίζουν έξω, αλλά και μερικών εδώ, μπορούμε. Μόνο ο Θεός ξέρει».

Για το αν τον επηρεάζουν τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο

«Δεν είναι δουλειά μου, αλλά με πονάει το να μην μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να προσέχουμε τη συμπεριφορά μας και να μην κάνουμε λάθη. Το καλύτερο ήταν να παίζαμε για να δούμε παίκτες, αλλά έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Μας κάνει ζημιά. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε άλλη μία φορά παίκτες».

Για την ομάδα που θέλει να φτιάξει

«Το πρώτο είναι να έχουμε καλή απόδοση και καλή παρουσία. Μετά όλα αυτά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται πως μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος σκέψης των παικτών γιατί η εξυπνάδα είναι πολύ σημαντική. Οι έξυπνοι παίκτες παίρνουν καλύτερες αποφάσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να ψάχνουμε για έξυπνους παίκτες. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες σε κάθε ομάδα. Όχι αυτοί που τρέχουν, που σουτάρουν κτλ. Τους έχουμε αυτούς τους παίκτες για να μας δώσουν την εξυπνάδα».

Για το οικογενειακό κλίμα της Εθνικής που έχει χαθεί

«Από την δουλειά που κάνουμε να φτιάξουμε το ελληνικό πνεύμα. Αυτό είναι το βασικό».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, δήλωσε:

«Η Εθνική ομάδα που έφτασε μια ανάσα από τις οκτώ κορυφαίες του Μουντιάλ της Βραζιλίας βρίσκεται στην τελευταία θέση του ομίλου. Αυτά είναι τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να αισθάνομαι χαρούμενος που έχω τον Σέρχιο Μαρκαριάν μαζί μας. Αυτό το γεγονός μας δείχνει ότι θα συνεργαστούμε με έναν προπονητή μαχητή.

Θα έχουμε έναν προπονητή νικητή ο οποίος καλύπτει τις προδιαγραφές που θέσαμε με τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο νέος μας προπονητής είναι εργατικός. Από την πρώτη ημέρα που ήρθε στην Ελλάδα έχει αξιοποιήσει το χρόνο του και δουλεύει. Με σωστή προετοιμασία νομίζω ότι μπορούμε να πετύχουμε το σκοπό μας στο τέλος του μήνα στην Ουγγαρία. Άλλωστε οι παίκτες που έχουμε μας έκαναν υπερήφανους στην Βραζιλία. Δεν ξέχασαν το ποδόσφαιρο. Προσωπικά έχω μιλήσει επί μακρόν από τον Καραγκούνη...

Ότι είναι να συμβεί στα προκριματικά θα το ζήσουμε όλοι μαζί. Εύχομαι σε όλους καλή τύχη. Η τύχη δεν είναι κάτι που έρχεται αλλά κάτι που διεκδικείται. Οφείλουμε να διεκδικήσουμε την τύχη μας με μόχθο και πειθαρχία. Επειδή θα έχουμε μία δύσκολη περίοδο για την Εθνική σας θέλουμε πιο κοντά στην Εθνική. Πρέπει να το κάνετε γιατί το ζητούν οι φίλαθλοι όλης της χώρας».

Για τα λάθη της ΕΠΟ

«Για να είμαστε εδώ πάει να πει ότι έγιναν λάθη. Θα προσπαθήσουμε να μην κάνουμε κανένα λάθος. Πάνω σε αυτή τη βάση ξεκινήσαμε να δουλεύουμε. Με τον κύριο Καραγκούνη έχουμε άριστη συνεργασία. Είναι από τους πιο αγαπητούς στο ποδόσφαιρο. Σε συνεργασία με τον προπονητή θα κοιτάξουμε να κάνουμε το καλύτερο».

 

Πηγή: pamesports.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports