Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

360 εκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει στους Γερμανούς μόνο για τόκους...

360 εκατομμύρια ευρώ έχουμε δώσει στους ...

Και θα τους πληρώνουμε 20 εκατ. ευρώ το χρόνο

Το ποσό που έχει εισπράξει η Γερμανία από την Ελλάδα για τόκους το διάστημα 2010-2014 είναι 360 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με απάντηση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση της Αριστεράς (Die Linke) που δημοσιεύει σήμερα η γερμανική εφημερίδα «Rheinische Post». Επιπλέον για τα επόμενα έτη η Γερμανία περιμένει από την Ελλάδα να καταβάλει περίπου 20 εκατ. τον χρόνο.

Στη 40σέλιδη απάντηση που απέστειλε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς αναφορικά με την πολιτική διάσωσης έναντι της Ελλάδας, καταγράφεται η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, δίνονται αναλυτικά τα στοιχεία όλων των βασικών δεικτών της οικονομίας και επισημαίνεται ότι η χώρα έζησε για χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.

«Ένας στους δύο νέους στην Ελλάδα είναι άνεργος, οι οικονομικές επιδόσεις της χώρας συρρικνώθηκαν από το 2009 κατά 25 % ενώ το χρέος αυξήθηκε δραματικά. Πέντε χρόνια μετά ο απολογισμός της πολιτικής διάσωσης στην Ελλάδα είναι καταστροφικός.

Αυτό αναγκάζεται να παραδεχθεί και το γερμανικό υπoυργείο Οικονομικών σε 40σέλιδη απαντητική επιστολή που απέστειλε έπειτα από κατάλογο ερωτήσεων που κατέθεσε το κόμμα της Αριστεράς», επισημαίνεται στο δημοσίευμα της «Ράινισε Ποστ».

Εν τούτοις, όπως σημειώνεται, το υπουργείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν διακρίνει κάποια εναλλακτική επιλογή. «Η εναλλακτική επιλογή σε ένα πρόγραμμα προσαρμογής θα ήταν μια άτακτη χρεοκοπία της Ελλάδας που θα είχε ως συνέπεια ένα πολύ μεγάλο κόστος προσαρμογής», αναφέρει το υπ. Οικονομικών στην απαντητική επιστολή του, σύμφωνα με την εφημερίδα του Ντίσελντορφ.

 

Πηγή: efsyn.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά