Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Κτηνοτροφία μέσο ανάσχεσης της ανεργίας και πηγή πλούτου

Πάτρα: Η Κτηνοτροφία  μέσο ανάσχεσης της...

Εκδήλωση της Περιφέρειας Δ.Ε. και του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου

Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του ξενοδοχείου «Πάτρα Παλάς», το απόγευμα της Τετάρτης, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την συνεργασία του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, για την εφαρμογή του Κτηνιάτρου εκτροφής και την εξυγίανση του ζωικού κεφαλαίου από την επικίνδυνη νόσο της βρουκέλωσης.

«Είναι ανάγκη, στην δύσκολη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα, να στηριχθεί με κάθε τρόπο η κτηνοτροφική παραγωγή, ως πηγή παραγωγής πλούτου αλλά και ως μέσο καταπολέμησης της ανεργίας», ανέφεραν στις εισηγήσεις τους οι ομιλητές.

Η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη αναφέρθηκε εν εκτάσει στη θεσμική κατοχύρωση του Κτηνιάτρου Εκτροφής, η οποία για δεκαετίες αποτελούσε στόχο των κτηνιάτρων όλης της χώρας, ως εφαλτήριο αναβάθμισης των συνθηκών παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γενικός Διευθυντής Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θωμάς Αλεξανδρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Πλατανιάς, η Πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, ο Προϊστάμενος Υγείας Ζώων στην Αχαΐα, κτηνίατρος Κώστας Μήλιος και η Διευθύντρια Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Χαρά Οικονόμου.

Επίσης, παρόντες ήσαν η Διευθύντρια Κτηνιατρικής στον νομό Ηλείας Πέγκυ Σπυροπούλου, ο Διευθυντής Κτηνιατρικής Αιτωλοακαρνανίας Στέφανος Νικολόπουλος, η Διευθύντρια του ΕΦΕΤ Πελοποννήσου Σοφία Φίλια και η Διευθύντρια ΕΛΓΟ – Δήμητρα Πελοποννήσου Ιωάννα Τσιλιγιάννη.

«Η ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα συνδράμει αφάνταστα στην εθνική οικονομία», τόνισε η κ. Τραχήλη, προσθέτοντας ότι «ισχυρή κτηνοτροφία σημαίνει θέσεις εργασίας, σημαίνει παραγωγή εισοδήματος και απεξάρτηση από εισαγωγές».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις