Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εκτός του μαθηματικού διαγωνισμού PISA η Ελλάδα

Εκτός του μαθηματικού διαγωνισμού PISA η Ελλάδα

Ελλειψη πόρων, ο ένας από τους λόγους

Στον «αέρα» βρίσκεται η συμμετοχή της χώρας μας στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ, στον οποίο, παραδοσιακά, οι Ελληνες 15χρονοι μαθητές έχουν χαμηλές επιδόσεις και κατατάσσονται στις τελευταίες θέσεις. Πηγές από το υπουργείο Παιδείας εκφράζουν τη διαφωνία τους απέναντι στον διαγωνισμό για ιδεολογικούς λόγους και εξετάζουν θετικά τις εισηγήσεις τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ), αλλά και της Ομοσπονδίας των καθηγητών (ΟΛΜΕ), για αναστολή της συμμετοχής της χώρας μας σε αυτόν.

Οι ίδιες πηγές από το υπουργείο αναφέρουν, επίσης, ότι ελλείψει πόρων δεν μπορεί να συνεχιστεί η χρηματοδότηση, ύψους 15.000 ευρώ, του διαγωνισμού, ενώ θέτουν και ζήτημα αξιοπιστίας των αποτελεσμάτων του εάν συμμετάσχει μικρός αριθμός Ελλήνων μαθητών.

Σημειώνεται ότι ο μαθητικός διαγωνισμός PISA του ΟΟΣΑ διεξάγεται από το 2000 και κάθε τρία χρόνια. Φέτος, ο διαγωνισμός άρχισε την περασμένη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και τις 3 Απριλίου. Συνολικά, θα πάρουν μέρος περίπου 500.000 μαθητές από 70 χώρες, ενώ από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν περίπου 6.300 δεκαπεντάχρονοι μαθητές από 231 σχολεία.

Εν τω μεταξύ, υπό παραίτηση βρίσκεται ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμης Κοτσιφάκης, ο οποίος επικρίθηκε από τις υπόλοιπες παρατάξεις για φιλοκυβερνητική στάση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις