Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός «καγκουρό»

Πανελλήνιος μαθηματικός διαγωνισμός «καγκουρό»

Tο Σάββατο 21 Μαρτίου στο σχολείο της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών

Το Σάββατο 21 Μαρτίου 2015 και ώρα 9 π.μ., η Εκπαιδευτική Εταιρεία Πατρών διοργανώνει σαν εξεταστικό κέντρο για την Πάτρα, τον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό» για 4η συνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και συνάμα διασκεδαστικό διαγωνισμό στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 52 χώρες. Η Ελλάδα άρχισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό από τον Μάρτιο του 2007.

Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μία κουλτούρα η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται μόνο σε λίγους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές, από την
Β΄ Δημοτικού μέχρι και την Γ΄ Λυκείου. Ο κάθε μαθητής γράφει σε θέματα που αντιστοιχούν στο επίπεδο της τάξης του. Θα υπάρχουν έξι διαφορετικά επίπεδα θεμάτων, ανάλογα με την τάξη του μαθητή.

Επίπεδο Β' Δημοτικού

απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ Δημοτικού

Επίπεδο 1

απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού

Επίπεδο 2

απευθύνεται σε μαθητές της Ε΄ και Στ΄ Δημοτικού

Επίπεδο 3

απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου

Επίπεδο 4

απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου

Επίπεδο 5

απευθύνεται σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης Λυκείου

 

Τα θέματα στα οποία διαγωνίζονται δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών και δεν απευθύνονται μόνο σε μαθητές με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά. Ο κοινός νους, η καθαρή σκέψη και η αγάπη για τα μαθηματικά είναι αρκετά εφόδια για να αντιμετωπίσει κανείς τα θέματα του διαγωνισμού. Το «Καγκουρό», όμως, δεν είναι μόνο ένας ετήσιος διαγωνισμός. Με αφορμή τον διαγωνισμό παράγεται εκπαιδευτικό υλικό που προάγει την γνώση, διαχέει την πληροφορία και καλλιεργεί την σκέψη.

Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα με ενδιαφέρον εκπαιδευτικό περιεχόμενο, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, και μια βεβαίωση συμμετοχής.

Για εγγραφή στο διαγωνισμό απαιτείται συνδρομή 12,50 ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτει τα έξοδα του διαγωνισμού, τα δώρα που παίρνουν όλοι οι συμμετέχοντες (των οποίων η αξία είναι μεγαλύτερη από τη συνδρομή) και τα βραβεία των διακριθέντων.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή απευθυνόμενοι στην γραμματεία του σχολείου που φοιτούν, όπου έχουν αποσταλεί σχετικές πληροφορίες, ζητώντας να συμπληρώσουν την σχετική Αίτηση Συμμετοχής την οποία πρέπει να στείλουν συμπληρωμένη στη Γραμματεία του σχολείου της Εκπαιδευτικής Εταιρείας Πατρών (Κορυδαλλέως 86, Προάστιο Πάτρας 26443), ή στο fax 2610 435882, ή στο e-mail [email protected]. Η αίτηση συμμετοχής μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στο site του σχολείου: Σχετικό link, http://www.edupatras.gr/2015-01-20-11-35-55

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη Γραμματεία του Σχολείου στα τηλέφωνα: 2610 453525, 2610 451898.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά