Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νικόλαος Θεοδωρόπουλος: Γιατί η Δημοτική αρχή δίνει την κοπή χόρτων και κλαδιών σε ιδιώτες

Νικόλαος Θεοδωρόπουλος: Γιατί η Δημοτική...

Ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της Νέας Πόλης στο δημοτικό συμβούλιο

Στην εισήγηση του στο δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικόλαος Θεοδωρόπουλος τονίζει:

Σχετικά με το θέμα που εισηγείται η αντιδημαρχία πολεοδομικού σχεδιασμού και έργων υποδομής που αφορά  τη λήψη απόφασης για τεκμηρίωση της αδυναμίας εκτέλεσης με ίδια μέσα του Δήμου υπηρεσιών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος ,Ενέργειας και Πρασίνου και την ανάθεσή τους σε ιδιώτες θεωρούμε ότι δεν τεκμηριώνεται ο διαχωρισμός  συγκεκριμένων εργασιών που δεν μπορούν να εκτελεστούν με ίδια μέσα του Δήμου όπως για παράδειγμα  εργασίες κοπής χόρτων και κλαδιών δεδομένου ότι πρόκειται για απλές χειρωνακτικές εργασίες οι οποίες μπορούν να εκτελεστούν από υπαλλήλους του Δήμου  αφού δεν απαιτείται ιδιαίτερη τεχνική εμπειρία και χρήση μηχανημάτων .

Πέρα από τα παραπάνω τα οποία αναφέρονται σε καθαρά τεχνικά και νομικά ζητήματα ,υπάρχει ζήτημα πολιτικής συμπεριφοράς  το οποίο πρέπει κατεξοχήν να επισημάνουμε διότι ένα από τα βασικά προεκλογικά συνθήματα του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης ήταν η Νέα Πόλη θα ξεπουλήσει όλα τα έργα και τις υπηρεσίες του Δήμου στο Ιδιωτικό Κεφάλαιο. Θα διαλύσει τις οργανωτικές δομές του Δήμου και θα παραλύσει το υπάρχον προσωπικό.

Γιατί λοιπόν εσείς που είστε φανατικά υπέρμαχοι του κρατισμού και  εναντίον της ιδιωτικοποίησης δε συντονίζετε τις υπηρεσίες και το προσωπικό να κάνουν τα εν λόγω έργα; Τα συνεργεία του Δήμου δε λέγατε προεκλογικά ότι θα εκτελούν όλα τα έργα; Γιατί δε βελτιστοποιείτε και δεν αξιοποιείτε το υπάρχον προσωπικό και  τον απαραίτητο  μηχανολογικό εξοπλισμό;

Έτσι ,το μόνο που κάνει η Δημοτική Αρχή 6 μήνες τώρα είναι να έρχεται σε ανακολουθία με τις προεκλογικές τις Διακηρύξεις. Μας λέγατε όχι στις προσλήψεις με 5μηνες συμβάσεις και κάνετε το αντίθετο. Όχι στις προσλήψεις με μπλοκάκι και τις πραγματοποιείτε. Δωρεάν νερό στους ανέργους αλλά οι άνεργοι πληρώνουν. Θα κλείνατε την Ξερόλακα και η Ξερόλακα όχι μόνο είναι ανοιχτή αλλά μιλάτε και για νέο κύτταρο εκεί. Μειώσεις στα Δημοτικά τέλη και είδαμε τρομερές αυξήσεις σε ορισμένες Δημοτικές Ενότητες. Όχι αναθέσεις έργων σε ιδιώτες. Σήμερα παίρνετε απόφαση αντιστρόφως ανάλογη. Μόνο για ένα πράγμα μάς έχετε πείσει: ότι σίγουρα θα κατακτήσετε χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη γυμναστική αφού όπως αποδεικνύετε είστε φοβερά προπονημένοι στις κυβιστήσεις…..

 

Στην ερώτησή του προς τη δημοτική αρχή ο κ. Θεοδωρόπουλος τονίζει:

Στην εισήγησή σας λέτε ότι δεν υπάρχει ο μηχανολογικός εξοπλισμός για να καλύψουμε όλες τις ανάγκες εκτέλεσης υπηρεσιών διαφόρων εργασιών πρασίνου. Έχετε κάνει την καταγραφή του Μηχανολογικού εξοπλισμού που διαθέτει ο Δήμος και αν ναι γιατί δεν μας την έχετε κοινοποιήσει συνημμένα με την εισήγησή σας για να μπορούν τα μέλη του Δ.Σ. αιτιολογημένα να κρίνουν αν συντρέχει η προβλεπόμενη από το νόμο αδυναμία; Επιπλέον υπάρχει εγγεγραμμένη πίστωση στον προϋπολογισμό κατά Δημοτική Ενότητα ;

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις