Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Ένα παγκόσμιο ...χωριό φοιτητών! Η εκδήλωση του Πανεπιστημίου για την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα!

Πάτρα:Ένα παγκόσμιο ...χωριό φοιτητών! Η...

Πραγματοποιήθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου

Στις 27 Φεβρουαρίου 2015 στην Πάτρα διοργανώθηκε το πρώτο 'Global Village Patras' από την AIESEC του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχος της ημερίδα ήταν η γνωριμία των συμμετεχόντων με έννοιες όπως η διαφορετικότητα και πολυπολιτισμικότητα. 

Global Village σημαίνει παγκόσμιο χωριό και είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται εδώ και χρόνια σε πολλές πόλεις στο εξωτερικό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των λαών, των πολιτισμών, των ανθρώπων και η αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Στην εκδήλωση αυτή συμμετείχαν φοιτητές από το εξωτερικό, οι οποίοι παρουσίασαν τις χώρες τους και τη διαφορετικότητα του πολιτισμού τους. Επίσης, ανεφέρθηκαν και στο έργο τους στην τοπική κοινωνία της Πάτρας καθώς συμμετείχαν εθελοντικά στην βιωσιμότητα Μη Κυβερνητικών Οργανισμών καθώς και στην Ελληνική δευτεροβάθμια εκπαίδευση στον τομέα της διδασκαλία.

Το παρών στην εκδήλωση αυτή έδωσαν σχολεία από την Πάτρα, επιχειρήσεις οι οποίες στήριξαν την εκδήλωση αυτή καθώς και φοιτητές.

Οι συμμετέχοντες είχαν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε workshop πάνω στις επικοινωνιακές δεξιότητες, όπου μέσω διαφορετικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες έμαθαν να επικοινωνούν αποτελεσματικά ανεξαρτήτως προβλημάτων όπως γλωσσικές και πολιτισμικές διαφορές.

(Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου)

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 ολοκλήρωσε την πρακτική της άσκηση η Adrielle Messias Gerez, φοιτήτρια από την Βραζιλία που απασχολήθηκε εθελοντικά στην «ΠΡΟΤΑΣΗ» για 1 ½ μήνα, σε διάφορες δραστηριότητες του φορέα.

Στόχος ήταν η εκπαίδευσή της σε τομείς όπως α) Προσέλκυση εθελοντών, β) Λειτουργία ομάδων ενηλίκων, γ) λειτουργία ομάδων και εργαστηρίων παιδιών του προγράμματος «ΠΛΟΥΤΟΣ», δ) Η Παραγωγική Μάθηση μέσω του διακρατικού προγράμματος PROVED που υλοποιεί η «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Τέλος συμμετείχε σε πολλές δραστηριότητες που διοργάνωσε η «ΠΡΟΤΑΣΗ» το διάστημα της παραμονής της στην Πάτρα.

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ» έχει ξεκινήσει μια συνεργασία με την AIESEC (Διεθνή οργάνωση για ανταλλαγές φοιτητών) του πανεπιστημίου της Πάτρας από τον Μάρτιο του 2014 προκειμένου να παρέχει φιλοξενία και εκπαίδευση μέσω εθελοντικής απασχόλησης σε φοιτητές από διάφορες χώρες.

Ο φορέας έχει μακρά εμπειρία στην εκπαίδευση πολλών νέων από την Ευρώπη μέσω εθελοντικής εργασίας.

Για μια φορά ακόμα αποδείχτηκε πως  η νέα αυτή εμπειρία ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη τόσο για την φοιτήτρια όσο και για την διάχυση της φιλοσοφία και της πρακτικής της πρόληψης που αντιπροσωπεύει η «ΠΡΟΤΑΣΗ».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις