Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ερώτηση Γκοτσόπουλου για την έλλειψη αιθουσών σε σχολεία

Πάτρα: Ερώτηση Γκοτσόπουλου για την έλλε...

Προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο

Το θέμα της έλλειψης αιθουσών θίγει με ερώτησή του στον Αντδήμαρχο Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέα Αθανασόπουλο, ο δημοτικός σύμβουλος της "Νέας Πόλης" και δάσκαλος Ηλίας Γκοτσόπουλος.

Η ερώτησή του έχει ως εξής:

 

κ. Αντιδήμαρχε,

ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, με γραπτές αναφορές και παραστάσεις, τόσο οι γονείς των μαθητών, όσο και Διευθυντές Σχολείων (και εγώ προσωπικά, ως διευθυντής του 39ου Δημ. Σχολείου στο Ν. Σούλι Πατρών), σας ενημερώσαμε για το οξύτατο πρόβλημα στέγασης, σε τρία τουλάχιστο σχολεία της Πάτρας.

Είναι πλέον γνωστό, πως ήδη από το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων διαθέτει και τοποθετεί προκατασκευασμένες αίθουσες τύπου κοντέινερ, σε ανά τη χώρα σχολεία, για τα οποία όμως οι οικείοι δήμοι έχουν εκδώσει σχετική οικοδομική άδεια.

Σεις όμως, ακόμη και σήμερα Τρίτη 03 Μαρτίου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις, αναφορές,  παραστάσεις, παρακλήσεις γονιών και μαθητών, δεν έχετε καν καταθέσει αίτηση στην πολεοδομία για έκδοση άδειας, για το 39ο  Δημοτικό και το 41ο Νηπιαγωγείο!

Η ακατανόητη και απαράδεκτης αυτή ολιγωρία σας, καταδικάζει μαθητές και νήπια να στοιβάζονται σε αποθήκες και να διαβιούν σε ακατάλληλους χώρους, επί 6 μήνες, όσους ακριβώς σεις είστε δημοτική αρχή της πόλης!

Το γεγονός σας καθιστά συνολικά έκθετους στα μάτια εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών.

 

Ερωτάσθε:

1. Γιατί επί έξι μήνες δεν εκδώσατε την οικοδομική άδεια των προκατασκευασμένων αιθουσών, ώστε να είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή τους;

2.   Πότε επιτέλους θα καταθέσετε τη σχετική αίτηση στην πολεοδομία;

3.  Προτίθεστε ως δημοτική αρχή να ζητήσετε συγνώμη από μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, συναισθανόμενοι  την ευθύνη σας απέναντί τους, ή εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι αρκεί η διαπίστωση ότι, "και γι αυτό  φταίει ο καπιταλισμός";

 

 

Ο ερωτών Δημοτικός Σύμβουλος

 

 

Ηλίας Γκοτσόπουλος

Δάσκαλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις