Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, στηρίζουν ακόμα τους χειρισμούς της κυβέρνησης

Οι πολίτες, στην συντριπτική τους πλειοψ...

Νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα μεγαλύτερο των 20 ποσοστιαίων μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας MRB που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ¨Star¨.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αν είχαμε την επόμενη Κυριακή εκλογές», το 41,3% απαντά ΣΥΡΙΖΑ και μόνο το 19,2% απαντά ΝΔ. Ακολουθούν, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που ισοψηφούν με 5,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5,1% και το ΠΑΣΟΚ με 2,9%. «'Αλλο κόμμα» απαντά το 4,8%, ενώ ως «Αναποφάσιστοι» εμφανίζεται το 10,6% του δείγματος.

Στο ερώτημα "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Α. Σαμαρά και του Α. Τσίπρα", το 55,1% θεωρεί ως καταλληλότερο τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ένα 22,9% τον Αντώνη Σαμαρά. Για το 18,5% κανείς από τους δύο δεν είναι κατάλληλος, ενώ το 3,6% απαντά με την επιλογή «άλλος, δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, περίπου επτά στους δέκα Έλληνες (69%) βλέπουν θετικά την μέχρι τώρα πορεία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ, ενώ αντίθετη εντύπωση έχει το 24,7% των ερωτηθέντων. «Ούτε θετικά, ούτε αρνητικά» απάντησε το 5,1%. Δεν απάντησε το 1,2%.

Στο ερώτημα «πως θα χαρακτηρίζατε τη νέα συμφωνία με τους εταίρους», η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (70,3%) εκτιμά ότι είναι καλύτερη από αυτήν που ίσχυε μέχρι τώρα. Αντίθετη άποψη έχει το 19,7% οι οποίοι εκτιμούν ότι είναι χειρότερη ή μάλλον χειρότερη από την προηγούμενη. Δεν απάντησε το 10%.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, το 57,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι εσωκομματικές διαφωνίες θα δημιουργήσουν αργά ή γρήγορα πρόβλημα στην πορεία της κυβέρνησης, με το 38,7% να εκφράζει ωστόσο αντίθετη γνώμη. Δεν απάντησε το 3,5%.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 27 Φεβρουαρίου - 2 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις