Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η εξωσωματική του μέλλοντος, θα στηρίζεται σε ωάρια και σπερματοζωάρια από κύτταρα του δέρματος

Η εξωσωματική του μέλλοντος, θα στηρίζετ...

Του Δρ. Βασίλη Αθανασίου

Επιστήμονες έφτιαξαν σπερματοζωάρια και ωάρια σε πρώιμη μορφή, από κύτταρα του δέρματος. Σε περίπτωση που καταφέρουν να πάνε στο επόμενο βήμα, να μπορέσουν δηλαδή να αναπτύξουν ώριμα σπερματοζωάρια και ωάρια. Τι σημαίνει αυτό για την εξωσωματική γονιμοποίηση; Επηρεάζει τις μέχρι τώρα διαδικασίες;

Σίγουρα αποτελεί κάτι το οποίο σήμερα, το 2015 μας φαίνεται τρομαχτικό. Βλέποντας το σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο, το  πως είναι δομημένη η γονιμότητα και πως είναι δομημένη όλη αυτή η διαδικασία η οποία λέγεται ‘’Εξωσωματική Γονιμοποίηση’’ θα πρέπει να ξέρετε ένα πράγμα:’’ η Εξωσωματική γονιμοποίηση δεν αντιπαλεύεται την φύση, προσπαθεί να μιμηθεί την φύση και να μιμηθεί τις φυσιολογικές διαδικασίες’’.

Στην προκειμένη περίπτωση η δημιουργία σπερματοζωαρίων και ωαρίων και ενδεχομένως η δημιουργία εμβρύου το οποίο θα είναι σε κάποια μήτρα, ή στο μέλλον σε κάποιο ‘’κουτί’’ το οποίο θα επωάζει το έμβρυο, αυτήν την στιγμή σαν επιστήμονας μου φαίνονται τρομαχτικά γιατί αλλάζει έναν πολιτισμό δομημένο πάνω στην γυναίκα - μητέρα και στον άνδρα – πατέρα. Βέβαια από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι ή επιστήμη και η έρευνα δεν πρέπει να έχει ηθική, οι επιστήμονες όμως πρέπει να έχουν.

Πράγματα τα οποία πριν από εκατοντάδες χρόνια μας φαινόντουσαν τελείως φανταστικά, θα ανατρέξω στα μυθιστορήματα της παιδικής μας ηλικίας, στον Ιούλιο Βέρν, με την πάροδο των αιώνων γίνονται πραγματικότητα. Για όλες αυτές τις  διαδικασίες δεν μπορούμε να πάρουμε αυτήν την στιγμή μια απόφαση, να τις αποκλείσουμε.

Σίγουρα όμως πρέπει να έχουμε μια έντονη κριτική θέση  απέναντι σε όλα τα πράγματα και στην πορεία του χρόνου και των εξελίξεων θα προκύψει σίγουρα κάτι καινούργιο, εύχομαι να είναι καλύτερο.

Που πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει η Εξωσωματική Γονιμοποίηση; Τι είναι αυτό που ο ίδιος θα θέλατε να αναπτύξετε;

Εγώ θα ήθελα να μην υπάρχουν Κέντρα Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, όπως και να μην υπάρχουν Ογκολογικά Παιδιατρικά Νοσοκομεία. Το θέμα δεν είναι να προβάλλουμε την εξωσωματική σαν εναλλακτικό ‘’δρόμο’’ της σεξουαλικής επαφής, απόρροια της οποίας θα είναι η τεκνοποίηση. Μέσα από την εξωσωματική γονιμοποίηση το μήνυμα το οποίο πρέπει να περάσει είναι ότι τα νέα ζευγάρια, οι νέες κοπέλες να τεκνοποιούν σε μικρές ηλικίες.

Πολύ σημαντικό επίσης είναι τα κράτη να δημιουργήσουν τέτοιες δομές ώστε να προσφέρουν στα νέα ζευγάρια όλες τις ευκολίες προκειμένου να τεκνοποιήσουν και να μην αναβάλουν την τεκνοποίηση. Όσον αφορά την εξέλιξη της εξωσωματικής η νέα τάση είναι να μπορέσουμε μέσα από το φυσικό κύκλο είναι παίρνουμε το ένα ωάριο το οποίο να το γονιμοποιούμε, να βάζουμε ένα έμβρυο στην μήτρα και να έχουμε εγκυμοσύνη, μιας και η μήτρα έχει κατασκευαστεί για να φιλοξενήσει ένα έμβρυο.

Έτσι με μια πιο απλή και όχι απλοϊκή θέση να φτάνουμε στο ποθούμενο αποτέλεσμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις