Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ζητεί από το ΥΠΕΣ ο δήμαρχος Πύργου

Λύση στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτ...

Έχει τεθεί 13 φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 2,5 χρόνια

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης απορριμμάτων στον Πύργο, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλείας ζήτησαν κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ο δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Γεωργιόπουλος και οι βουλευτές Ηλείας Εύη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη (ΣΥΡΙΖΑ), Μάκης Μπαλαούρας (ΣΥΡΙΖΑ), Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ) και Γιάννης Κουτσούκος (ΠΑΣΟΚ).

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στην πόλη του Πύργου, ο κ. Λιατσής σημείωσε ότι έχει τεθεί 13 φορές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα τελευταία 2,5 χρόνια. Όπως τόνισε είναι λίγους μήνες δήμαρχος, αλλά και στο παρελθόν δεν είχε γίνει τίποτα για να λυθεί το πρόβλημα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη χαρακτήρισε «εκρηκτική» την κατάσταση στον Πύργο και σημείωσε ότι η πόλη απειλείται από μολυσματικές ασθένειες.

Αναφέρθηκε στην ύπαρξη σχεδίου δημιουργίας εργοστασίου με τη μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα) στην περιοχή Τριανταφυλλιά Αμαλιάδας, που όμως αντιτίθεται στη λογική του κόμματός της, και ανέφερε ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθαν στη συζήτηση ζητώντας βοήθεια για τον προγραμματισμό διαχείρισης των απορριμμάτων με κύριους άξονες την κομποστοποίηση και την ανακύκλωση.

Αναφερόμενη στην αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, έκανε λόγο για δεματοποίηση των απορριμμάτων και πρόσθεσε ότι ο δήμος Πύργου έχει ήδη προχωρήσει σε προκήρυξη προκειμένου να βρεθεί χώρος εναπόθεσης των δεματοποιημένων απορριμμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις