Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Το Επιμελητήριο θέλει να αγοράσει το κτήριο Μιχαλακόπουλου

Πάτρα:Το Επιμελητήριο θέλει να αγοράσει ...

Για να στεγάσει τις υπηρεσίες του

Στο αίτημα για αγορά του ακινήτου επί της οδού Μιχαλακοπούλου 66 όπου στεγαζόταν το κεντρικό κατάστημα της Αχαϊκής τράπεζας επανέρχεται με επιστολή της η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαϊας.

Στην επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα προς την υπο εκκαθάριση Αχαϊκή Τράπεζα επισημαίνει:
Κύριοι,

Όπως και προφορικά σας έχουμε ενημερώσει, έχουμε εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του ακινήτου, ιδιοκτησίας σας, που βρίσκεται στην Πάτρα, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 66, στο οποίο στεγαζόταν το κεντρικό κατάστημα της Αχαϊκής Τράπεζας.

Το κτίριο αυτό, ήταν η οικία του Αχαιού πολιτικού και Πρωθυπουργού της χώρας, Ανδρέα Μιχαλακόπουλου και όπως αντιλαμβάνεσθε έχει ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για την πόλη μας και ιδιαίτερα για εμάς, καθώς πλησίον του κτιρίου βρίσκεται και ο ανδριάντας του.

Σημειώνεται πως ο Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, εκτός από Πρωθυπουργός, διετέλεσε και Υπουργός σε πολλές κυβερνήσεις από το 1911 έως και το 1930.

Με την ανακαίνιση του κτιρίου που είχε κάνει η Αχαϊκή Τράπεζα, αναδείχθηκαν η ιστορικότητα και ο διαχρονικός συμβολισμός του για την πόλη μας, καθώς διατηρήθηκαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία.

Το κτίριο αυτό, κατά την γνώμη μας και για τους λόγους που αναφέρουμε,  δεν θα πρέπει να μισθωθεί για εμπορικές χρήσεις, αλλά να διατεθεί σε ένα Φορέα της πόλης μας, χωρίς βέβαια να ζημιωθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας και οι μέτοχοι.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, έχουμε λάβει την απόφαση, να αιτηθούμε την αγορά του ακινήτου, για να στεγάσουμε Υπηρεσίες μας που έχουν σαν βασικό στόχο την ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και ταυτόχρονα να συνδέσουμε το κτίριο και την ιστορία του με την πόλη μας.

Σημειώνουμε, πως το Επιμελητήριο Αχαΐας, κατέχει ιδιόκτητο κτίριο (έτος κατασκευής 1964), πλησίον του κτιρίου αυτού, επί της οδού Μιχαλακοπούλου 58, που το χρησιμοποιεί για την στέγαση των ακολούθων Υπηρεσιών :
-Επιμελητήριο Αχαΐας για το σύνολο των Υπηρεσιών του
-Αναπτυξιακή Επιμελητηρίου Αχαΐας και των τμημάτων αυτής
-Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

Στα πλαίσια αυτά, παρακαλούμε να ορίσετε μία συνάντηση, για να συζητήσουμε την πρότασή μας αλλά και για ανταλλαγή απόψεων επί του ανωτέρω θέματος.

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Πλάτων Μαρλαφέκας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις