Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Εκδήλωση προς τιμήν της γυναίκας την Παρασκευή στο Δημαρχείο

Πάτρα: Εκδήλωση προς τιμήν της γυναίκας ...

Απο το συνδικάτο εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Νομού Αχαϊας

Tο συνδικάτο εργαζομένων στους Ο.Τ.Α νομού Αχαΐας σας καλεί στην εκδήλωση προς τιμήν της Παγκόσμιας ημέρας της Γυναίκας,  την Παρασκευή 6 Μάρτη στη 1:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων του  δημαρχείου  Πατρών (Μαιζώνος 108 στον 1ο όροφο)

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν, απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες συντρόφους τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες!

Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα. Γιατί στις σημερινές συνθήκες είναι μονόδρομος για τις εργαζόμενες,158 χρόνια μετά, μας ζητάνε να συμβιβαστούμε με «αξιοπρέπεια» στη μισή ζωή με τσακισμένα δικαιώματα. Να ξεχάσουμε τις κατακτήσεις, που μας πήραν πίσω τη περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους.

Να μην αποδεχτούμε το πρόσταγμα του κεφαλαίου να προσαρμόσουμε τις ανάγκες μας στα ελάχιστα, να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση, να μην έχουμε δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς για τα παιδιά μας, δωρεάν προληπτικές εξετάσεις, επισκέψεις σε γιατρούς, δωρεάν φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά μας, την οικογένειά μας, να μην έχουμε δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, αυξημένες άδειες εγκυμοσύνης, τοκετού, μητρότητας.

Μας καλούν να αποδεχτούμε την περικοπή του επιδόματος τοκετού για όσες γυναίκες γεννούν σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο. Να ξεχάσουμε τη 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης».

Συναδέλφισσες

Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο, το κίνημα, η γραμμή της αντεπίθεσης και της ρήξης σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, την ΕΕ και την πολιτική που στηρίζει αυτόν το δρόμο, με την ενσωμάτωση και την παθητική αναμονή. Σήμερα είναι παρόντα και απέναντι από το λαό τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της νέας ανάκαμψης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, που οδηγούν σε μεγαλύτερη χρεοκοπία του λαού και δεν μπορούν να λύσουν τα οξυμμένα λαϊκά προβλήματα.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα υπηρετούν αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο και προσπαθούν να τον εξωραΐσουν στα μάτια του λαού.

Καλούμε όλες τις γυναίκες να μη σκύψουν το κεφάλι, να μην υποκύψουν σε εκβιασμούς και πιέσεις, είτε κυβερνητικούς, είτε εργοδοτικούς, και να παλέψουν μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ  ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ για oτι πραγματικά τους  αξίζει:

Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας

Πλήρης, δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.

Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας

Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες, και των επιδομάτων σε ΑMEA, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες γυναίκες και μονογονεϊκές οικογένειες.

.

  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα
  • Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στο όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες.
  • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
  • Να μην καταργηθεί η  Κυριακή ως Αργία.
  • Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν και ενισχύουν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.
  • Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι,  με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς .

Απευθύνουμε κάλεσμα στη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στην εκδήλωση που διοργανώνει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ την Παρασκευή  6/3/2015 στη 1:00 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων 1ο όροφο του δημαρχείου Πάτρας.

8η Μάρτη 2015 είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις