Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Wall Street Journal: Δύσκολα θα βοηθήσει την Ελλάδα η Ευρωζώνη

Wall Street Journal: Δύσκολα θα βοηθήσει...

Σοβαρή απειλή για την εύθραυστη οικονομία της χώρας

Αντιμέτωπη με ασφυκτικές χρηματοπιστωτικές ανάγκες βρίσκεται η Αθήνα, χωρίς να έχει πολλές ελπίδες ότι θα λάβει σύντομα βοήθεια από την Ευρωζώνη, γεγονός που αποτελεί σοβαρή απειλή για την εύθραυστη οικονομία της χώρας, αναφέρει η Wall Street Journal.

Αν και η κυβέρνηση εκφράζει την αισιοδοξία ότι θα καταφέρει να βρει τα χρήματα που χρειάζεται για την αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ, η πρώτη δόση του οποίου πρέπει να καταβληθεί την Παρασκευή (300 εκατ. ευρώ).

Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει προβλήματα στην αποπληρωμή των υποχρεώσεών της πριν το τέλος του Μαρτίου, προειδοποιεί Ευρωπαίος αξιωματούχος, που επικαλείται το πρακτορείο.

Η αύξηση του ορίου έκδοσης των εντόκων γραμματίων, όπως επιθυμεί η ελληνική κυβέρνηση, φαίνεται απίθανη αφού η ΕΚΤ, η οποία εποπτεύει πλέον τις ευρωπαϊκές τράπεζες, δεν θέλει να επιβαρυνθούν κι άλλο οι ελληνικές τράπεζες με το κρατικό χρέος.

«Αυτό αφήνει την Ελλάδα με κάποιες, όχι και τόσο ελκυστικές επιλογές, όπως η καθυστέρηση της πληρωμής προμηθειών και την αναζήτηση εσόδων από τα ταμειακά αποθέματα της Γενικής Κυβέρνησης, μια τακτική που έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα από τις προηγούμενες κυβερνήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια» τονίζει η WSJ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά