Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Λαπαβίτσας στον Guardian: Για να νικήσουμε τη λιτότητα, πρέπει να "απελευθερωθούμε" από το ευρώ!

Λαπαβίτσας στον Guardian: Για να νικήσου...

Επιμένει με άρθρο του στην αγγλική εφημερίδα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μόνο με ένα Grexit η Ελλάδα θα μπορέσει να γλιτώσει από την λιτότητα, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Λαπαβίτσα, ο οποίος μέσα από άρθρο του στην βρετανική εφημερίδα «Guardian» τονίζει πως τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Λαπαβίτσας στο άρθρο του, που δημοσιεύεται υπό τον τίτλο «Για να νικήσει τη λιτότητα η Ελλάδα πρέπει να ελευθερωθεί από το ευρώ», ο  ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε βαρύ τίμημα για τη συμφωνία με τους δανειστές.

Έτσι, σύμφωνα με τον βουλευτή, για να αποφύγει ο ΣΥΡΙΖΑ μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι πραγματικά ριζοσπαστικός και να συνειδητοποιήσει πως η στρατηγική της επίτευξης ριζικών αλλαγών εντός του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της.

«Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση», αναφέρει ο οικονομολόγος και προσθέτει:

«Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα. Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους προσεχείς τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο».

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις