Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στη ΓΑΔΑ η 22χρονη Αγγελική από το Αίγιο, συνεργός του Ξηρού - Κρυβόταν σε "γιάφκα"- Πως αντέδρασε όταν εισέβαλε η Αντιτρομοκρατική - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Στη ΓΑΔΑ η 22χρονη Αγγελική από το Αίγιο...

Επί δύο ώρες παρατηρούσε αμίλητη

14:30 Η αντιτρομοκρατική εισέβαλλε στο σπίτι της μητέρας των αδελφών Τσακαλου στο Αιάντειο της Σαλαμίνα στον οικισμό Κακή Βίγλα, νωρίς το πρωί και άρχισε να το ψάχνει σπιθαμή προς σπιθαμή.

Από την στιγμή που μπήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο σπίτι έως και 2 ώρες αργότερα, η 22χρονη Αγγελική, καθόταν σε μια γωνία αμίλητη και τους παρατηρούσε.

Την ώρα εκείνη έφτασε και η σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου - έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης - η οποία και αμέσως είπε ποιά είναι. Μετά τις έρευνες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής συνέλαβαν τις δυο γυναίκες.

Η 22χρονη Αγγελική καταζητείτο και η σύντροφος του Τσάκαλου συνελήφθη για υπόθαλψη εγκληματία.

Η περιοχή γύρω από το σπίτι αποκλείστηκε σε απόσταση 250 μέτρων και οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται.

13.34: Στη ΓΑΔΑ μεταφέρθηκε το μεσημέρι η Αγγελική Σπυροπούλου από το Αίγιο, η οποία συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Σαλαμίνας και φέρεται ως βασικός συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Μάλιστα, λίγο αργότερα συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου, που φέρεται να παρείχε καταφύγιο στην Αγγελική, έξω από το γραφείο του ανακριτή όπου είχε μεταβεί ώστε να δηλώσει πως βρίσκεται στη διάθεση των αρχών.

11.51: Στη σύλληψη της 22χρονης Αγγελικής, που καταζητείτο ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε τη Δευτέρα η Αντιτρομοκρατική, σε περιοχή της Σαλαμίνας.

Κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, με το όνομα Εύη Στατίδη και αλλοιωμένα χαρακτηριστικά προσώπου.

Έχει ήδη οδηγηθεί στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται πως στη Σαλαμίνα συνελήφθη χθες Κυριακή και μια 36χρονη, η οποία δεν αποκλείεται να έκρυβε την καταζητούμενη Αγγελική.

Η αστυνομία αναζητούσε τις τελευταίες εβδομάδες το σπίτι όπου κρυβόταν η 22χρονη Αγγελική.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί σε περιοχές της Σαλαμίνας για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι εκεί διαμένουν συγγενικά πρόσωπα δύο ηγετικών μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τα οποία βρίσκονται έγκλειστα στις φυλακές Κορυδαλλού και ο δεύτερος, ότι εκεί έμενε και η 36χρονη γυναίκα η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο για συμμετοχή στην ομάδα Ξηρού.

Τελικά συνελήφθη όντως στη Σαλαμίνα και ενώ βρισκόταν σε οικία επί της οδού Αγίου Γερασίμου 60.

 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η Αγγελική δεν περίμενε την έφοδο της Αστυνομίας με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

Η ΕΛΑΣ κάνει λόγο για ένα μεγάλο χτύπημα στο δίκτυο που διατηρούσαν οι Πυρήνες της Φωτιάς εκτός φυλακής και αυτό καθώς παρά το νερό της ηλικίας της, η συγκεκριμένη θεωρείται πως παίζει κομβικό ρόλο σε ό,τι αφορά τα χτυπήματα που σχεδίαζε η ομάδα όπως την ανατίναξη των Φυλακών Κορυδαλλού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις