Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:Το ΣΕΥΠ για τις αμοιβές των συνεργείων καθαριότητας στο ΠΓΝΠ

Πάτρα:Το ΣΕΥΠ για τις αμοιβές των συνεργ...

Ζητά την επιστροφή των μισθών στα επίπεδα του 2009

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Αχαΐας αναφέρει: "Δεν είναι λίγες οι ανακοινώσεις και οι παρεμβάσεις του σωματείου μας που αναδεικνύουν τις συνθήκες που επικρατούν στο ΠΓΝΠ Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, όσο αφορά τα συνεργεία καθαριότητας και τις εργασιακές σχέσεις που επικρατούν σε αυτόν τον τομέα. Το προηγούμενο διάστημα οι εργαζόμενοι έβαλαν στον προσκήνιο τις διεκδικήσεις τους και έχοντας στο πλευρό τους το σωματείο κατάφεραν με συνεχείς παρεμβάσεις στην διοίκηση του νοσοκομείου να κατακτήσουν να πληρώνονται στην ώρα τους, να παίρνουν τα ρεπό τους, να πληρώνονται τις κυριακές και τις αργίες τους, να έχουν τις συμβάσεις στα χέρια τους.

Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, χωρίς να παίρνουν τριετίες και επιδόματα γάμου, προσαύξηση Σαββάτου. Ταυτόχρονα μειώθηκε το ωράριό τους, με συνέπεια να μειωθεί ο μισθός τους ενώ εξακολουθούν να δέχονται απειλές για απολύσεις. Την ίδια ώρα ο εργολάβος εισπράτει παχυλές επιταγές μηνιαίως κερδοφορώντας στην πλάτη των εργαζομένων.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έχει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάσταση μιας και βάζει πλάτη στους εργολάβους να επιβάλλουν τέτοιους μισθούς από τη στιγμή που συμβασιοποιεί τα έργα με όρο απλά την εφαρμογή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Έτσι αξιοποιεί και αυτή στο έπακρο του αντεργατικούς νόμους που επέβαλαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η εργασιακή ζούγκλα συνεχίζει να είναι εδώ και μετά τις εκλογές! Δεν άλλαξε η κατάσταση με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή το κεφάλαιο και οι παρατρεχάμενοί του βρίσκεται εδώ πιο έτοιμο και εξοπλισμένο.

Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική-διεκδικητική φωνή των εργαζομένων.

Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον και επικαλούνται την ταξική συνοχή ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, λένε ψέματα.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το σωματείο μας, οι εργαζόμενοι δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα χέρια. Το αίτημα που έχουμε διατυπώσει το προηγούμενο διάστημα θα συνεχίσουμε να το διεκδικούμε.

Κάλυψη όλων των απωλειών που είχαμε το διάστημα της κρίσης.

Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα!

Απαιτούμε τώρα την επιστροφή των μισθών στο συνεργείο καθαρισμού του ΠΓΝΠ στα επίπεδα του 2009, με επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στις υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και δέσμευση όλων των εργολάβων που παίρνουν το έργο για εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης (37,32 ευρώ κατώτατο μεροκάματο), με όλες τις τριετίες και τα επιδόματα.

Απαιτούμε τώρα από την συγκυβέρνηση να επαναφέρει τους κατώτερους κλαδικούς μισθούς στα επίπεδα του 2009.

Κατάργηση της δυνατότητας που καθιερώθηκε για υπογραφή επιχειρησιακών συμβάσεων με μισθούς χαμηλότερους από τις κλαδικές συμβάσεις.

Κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.

Να σταματήσουν τώρα οι απειλές για απολύσεις. Καμία μείωση προσωπικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις