Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Β. Κορκίδης: Προβληματισμός των επιχειρηματιών για την οικονομία

Β. Κορκίδης: Προβληματισμός των επιχειρη...

Ο φετινός Μάρτιος αποδεικνύεται ο πλέον επιβαρυμένος μήνας του έτους

Τον προβληματισμό των επιχειρηματιών εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος Βασίλης Κορκίδης σχετικά με τη δυνατότητα της χώρας μας να ανταποκριθεί στις οικονομικές της υποχρεώσεις χωρίς χρηματοδότηση.

Ο κ. Κορκίδης σχολίασε σήμερα σε δηλώσεις του ότι τους υπόλοιπους 10 μήνες του 2015 καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε 27 αποπληρωμές οφειλών, ενώ στο τετράμηνο διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, ψάχνουμε να βρούμε 16 δισ. ευρώ και το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου άλλα 10 δισ. ευρώ.

«Αλήθεια χωρίς κάποιο πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, Μπορούμε; Τα συμπεράσματα των μικρομεσαίων της αγοράς, δικά μας» σημείωσε ο κ. Κορκίδης.

Ιδιαίτερα αναφέρει ότι ο φετινός Μάρτιος αποδεικνύεται ο πλέον επιβαρυμένος μήνας του έτους με υποχρεώσεις ύψους 6,13 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 1,53 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Ακολουθούν, ο Απρίλιος με 2,85 δισ. ευρώ, ο Μάιος με 3,55 δισ. ευρώ, ο Ιούνιος με 3,53 δισ. ευρώ, ενώ ο Ιούλιος είναι ο δεύτερος πιο επιβαρυμένος μήνας με 5,93 δισ. ευρώ, ο Αύγουστος με 4,19 δισ, ευρώ, ο Σεπτέμβριος με 1,53 δισ. ευρώ, ο Οκτώβριος με 448 εκ. ευρώ και ο Δεκέμβριος με 1,19 δισ. ευρώ.

Το σύνολο οφειλών του 2015 είναι 29,3 δισ. ευρώ, όταν όλο το 2016 είναι 5,6 δισ. ευρώ και το 2017 είναι 7,4 δισ. ευρώ, ενώ για το 2018 έχουμε υποχρεώσεις μόνο 3,7 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά