Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Συναυλία του Duo “Ζεύξεις” με την Νίκη Πανταζάτου, πιάνο και τον Δημήτρη Δερδενέ,

Πάτρα: Συναυλία του Duo “Ζεύξεις” με την...

Την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015

Η Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής και η Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών διοργανώνουν συναυλία του Duo “Ζεύξεις” με την Νίκη Πανταζάτου, πιάνο και τον Δημήτρη Δερδενέ, κιθάρα, την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Συναυλιών “Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης” της Φιλαρμονικής Εταιρίας (Ρ. Φερραίου 7).

Το Duo «Ζεύξεις», αναβιώνει την ξεχασμένη σχεδόν συνύπαρξη του πιάνου και της κιθάρας και ξαναφέρνει στην επιφάνεια τόσο την ήδη υπάρχουσα κληρονομιά, όσο και την πιο σύγχρονη άποψη, που αφορά στην γραφή έργων για τα δύο αυτά συγκεκριμένα όργανα από καταξιωμένους συνθέτες.

Στη συναυλία θα ακουστούν τα εξής έργα:

E. Marchelie: Nazca

E. Marchelie: Suite logique

Fr. Schubert: Sonata Arpeggione op.post. D. 821

Adapted for guitar and piano by J.Williams & C.Gunning

 

A. Diabelli:  Sonate op. 71

L. van Beethoven:  Variations on a theme  from Mozart’ s  “Die Zauberflote”

Transcribed for piano and guitar by F. Carulli (op.169)

J. N. Hummel: Pot-Pourri op.53 M. de Falla: Spanish dance No1 από την Όπερα “La vida breve”

Arranged for piano and guitar by Emilia Flegel

Το Duo "Ζεύξεις" είναι το αποτέλεσμα, όχι μόνο μιας βαθιάς φιλίας, που στο πέρασμα των χρόνων εξελίσσεται και δυναμώνει, αλλά και μιας κοινής κουλτούρας (κάτι που θεωρούμε πως πρέπει να είναι δεδομένο), προκειμένου να μη χαθεί κανείς μέσα στη ρευστότητα των νοηματικών αποχρώσεων που παράγει απ' τη φύση της η μουσική.

Σκοπός του είναι να γεφυρώσει και να ενώσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα (και με τόσο ιδιαίτερες ανάγκες το καθένα) αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει ο κατάλληλος ψυχικός συντονισμός ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, τότε η ανάγκη τους να εκφραστούν δημιουργικά θα βρίσκει πάντα το δρόμο να ταξιδεύει.

To 2012 μετα απο δεκαοχτώ χρόνια κοινής διδακτικής πορείας σε ωδειακό περιβάλλον, η πιανίστα Νίκη Πανταζάτου και ο κιθαρίστας Δημήτρης Δερδενές, καλλιτέχνες και οι δύο με πολλές σπουδές, με αριστεία, βραβευμένοι και με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δώσουν μορφή και περιεχόμενο στη βαθειά τους ανάγκη να εκφραστούν από κοινού καλλιτεχνικά.

Στα χρόνια που συνεργάστηκαν (διδάσκοντας σε έναν μεγάλο αριθμό μαθητών) είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν πλήθος απόψεων σχετικά με τη ερμηνεία της μουσικής ανακαλύπτοντας σημαντικούς κοινούς κώδικες επικοινωνίας.

Η συνεργασία τους ως Duo μπορεί να είναι ολιγόχρονη, αλλά μεταφέρει την πολύχρονη πορεία και εμπειρία του καθενός ως «προίκα» στο νέο αυτό ξεκίνημα.

Έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες στην Αθήνα (Ωδείο Φ. Νάκας, Ωδείο Athenaeum, Μουσικό σχολειο Ιλίου, Πολυχώρος τεχνών ΑΝ ART) και στη Χαλκίδα (Δημοτικό Θέατρο). Έχουν επίσης παρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ στις εκπομπές "Lunch time concert" και "Αναζητώντας την Κυρία με τη Στρυχνίνη" του Χρήστου Παπαγεωργίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture