Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Μικροί ζαχαροπλάστες με... μεγάλη φαντασία

Μικροί ζαχαροπλάστες με... μεγάλη φαντασία

στα Max Perry Handmade Chocolate Πάτρας

Μια ιδιαίτερα γλυκιά επίσκεψη, πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄ τάξης του 17ου Δημoτικού Σχολείου Πάτρας με τους εκπαιδευτικούς τους, την  Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015,  στο Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής της MAXPERRY Handmade Chocolate Πάτρας, στα πλαίσια προγραμματισμένης εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Η ιδιοκτήτρια κ. Βασιλοπούλου Ευγενία, υποδέχτηκε τους μαθητές με πολλή αγάπη και φρόντισε μαζί με το προσωπικό να ντύσουν τους μικρούς ζαχαροπλάστες με άσπρες ποδιές, σκουφάκια και γάντια, για να τους διδάξουν τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής. Οι μαθητές αρχικά περιηγήθηκαν στο χώρο του ζαχαροπλαστείου και ενημερώθηκαν για τα τα διάφορα είδη που πουλάει το συγκεκριμένο κατάστημα, τους χώρους φύλαξης, τα μηχανήματα.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία, όχι μόνο να δουν πως γίνονται  τα  μπισκότα αλλά να τα φτιάξουν τα ίδια τα δικά τους. Σε ένα πολύ οργανωμένο και καθαρό περιβάλλον χωρίστηκαν σε ομάδες και δούλεψαν σκληρά. Η ανταμοιβή τους... γλυκό κέρασμα!

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν αρχικά από τη γλυκιά μυρωδιά της σοκολάτας, αλλά αφού είδαν και απήλαυσαν την τεχνική παρασκευής των μπισκότων, κεράστηκαν και γεύτηκαν και  το γλυκάκι τους. Είναι εντυπωσιακό πως και το ζυμάρι, για να μεταμορφωθεί σε κουλουράκι  και μπισκότο, θέλει το χρόνο του για να γίνει και να δείξει την αξία του. Απαραίτητη όμως η παρέμβαση των καλών χεριών να το ζυμώσει και να το πλάσει. Είδαν και έμαθαν πολλά… περί ζαχαροπλαστικής.

Τα Max Perry ευχαριστούν ιδιαιτέρως την Διευθύντρια του σχολείου και την Δασκάλα της Β’ τάξης, για τη γλυκιά εμπειρία που τους χάρισαν και εύχονται ολόψυχα στους μικρούς μαθητές καλή πρόοδο.

του Κώστα Φαρμάκη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά