Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η ΕΡΑ Πάτρας να αναγνωριστεί ως μετερίζι του αγώνα για την ελεύθερη πληροφόρηση

 Η ΕΡΑ Πάτρας να αναγνωριστεί ως μετερίζ...

Του Τάκη Γεωργακόπουλου - Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Δημοτικός Σύμβουλος Ερυμάνθου

Έρχεται η ώρα της ΕΡΤ

* Η ΕΡΑ Πάτρας να αναγνωριστεί ως μετερίζι του αγώνα για την ελεύθερη πληροφόρηση

ΤΗΝ ερχόμενη Πέμπτη, 5 Μαρτίου αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Επαναλειτουργία της ΕΡΤ που έκλεισε βίαια από την συγκυβέρνηση ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ και αυτό το κλείσιμο, ''κατοχυρώθηκε'' με την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Σε τοπικό επίπεδο θα πρέπει να το ''γιορτάσουμε'' μαζί με τα παιδιά της ΕΡΑ και τους αλληλέγγυους που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό των απολυμένων της ΕΡΑ Πάτρας και βοήθησαν και βοηθάνε να μείνει ''ζωντανός'' ο σταθμός της Πάτρας.

Η 5η Μαρτίου ίσως αποδειχθεί σημαδιακή μέρα για την τηλεοπτική ενημέρωση και για την ελεύθερη Ραδιοφωνία.
Το εθνικό σήμα της ΕΡΤ θα ''επιστρέψει'' και πάλι και θα εκπέμψει και σε πανελλήνιο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ουσιαστικά θα αποκατασταθεί και μάλιστα χωρίς ρεβανσισμούς η λειτουργία της ΕΡΤ και στο χέρι των εργαζομένων είναι να αποκτήσει και να διατηρήσει η ΕΡΤ την αξιοπιστία της προς τους τηλεθεατές και ακροατές.

Δεν ξέρω αν πρέπει η ΕΡΤ να λειτουργεί ανταγωνιστικά προς τα άλλα ιδιωτικά κανάλια ή ραδιόφωνα.

Σίγουρα όμως, πρέπει να λειτουργεί με κριτήρια και στόχο την κοινωνική χρησιμότητα, την πολυφωνία, την αντικειμενική πληροφόρηση. Αυτά δηλαδή που έχει ανάγκη ο απλός κόσμος, οι πολίτες όπου κι αν βρίσκονται σε αυτή την χώρα και από αυτό το κοινωνικό χρέος απορρέει η πιό σημαντική δέσμευση, για την κυβέρνηση, να φροντίσει ώστε να πηγαίνει το σήμα και η εικόνα της ΕΡΤ παντού!

Γιατί ακόμη και σήμερα, και ως συνέπεια των τελευταίων ρυθμίσεων για το μονοπώλιο του ιδιωτικού φορέα, της Digea, υπάρχει αδυναμία πρόσβασης όλων των καναλιών σε περιοχές της Αχαϊας και ειδικότερα του Δήμου Ερυμάνθου όπου μετέχω ως δημοτικός σύμβουλος, εκπροσωπώντας τον συνδυασμό ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ για τον ΕΡΥΜΑΝΘΟ.

Κι είναι εξευτελιστικό στον 21ο αιώνα, να υπάρχουν περιοχές στο νομό μας -φαντάζομαι και σε άλλους νομούς της Ελλάδας- όπου οι άνθρωποι να μην έχουν δυνατότητα επιλογής της ενημέρωσης.
Ας ευχηθούμε τόσο η επανέναρξη της ΕΡΤ όσο και η διευθέτηση των δεσμεύσεων της Digea, να σημάνουν την απαρχή μιάς νέας περιόδου για την ενημέρωση και την δημοκρατία στην χώρα μας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις