Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συγκίνηση στον κινηματογραφικό και τηλεοπτικό κόσμο - Έσβησε ο περίφημος Μr. Spock – Λέοναρντ Νιμόι στα 84 του χρόνια

Συγκίνηση στον κινηματογραφικό και τηλεο...

Άφησε εποχή με τον ρόλο του στις ταινίες "Star Trek" που έχουν πολλούς φαν και στην Ελλάδα

Ήταν μόλις πριν λίγες ημέρες όταν φίλοι και θαυμαστές εύχονταν καλή ανάρρωση στον γνωστό Αμερικανό ηθοποιό Λέοναρντ Νιμόι, o οποίος είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από πόνους στο στήθος.

Ήταν τον Φεβρουάριο του 2014, όταν αποκάλυψε δημόσια πως πάσχει από χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, τριάντα ολόκληρα χρόνια αφότου είχε κόψει το τσιγάρο, ευαισθητοποιώντας μια ολόκληρη κοινότητα γύρω από την πάθηση που βρίσκεται στην τρίτη θέση των αιτιών θανάτου στην Αμερική, όπως γράφει σε ανάρτηση του το σάιτ flix.gr.

H θλιβερή είδηση του θανάτου του ηθοποιού που έγινε γνωστός και αγαπήθηκε μέσα από το ρόλο του Κάπτεν Σποκ με τα χαρακτηριστικά μυτερά αυτιά στη διαστημική περιπέτεια «Star Trek»  επιβεβαιώθηκε από την σύζυγο του το πρωί της Παρασκευής 27 Φεβρουαρίου 2015.

Ποιητής, φωτογράφος και ηθοποιός, ο Λέοναρντ Νιμόι έμελλε να μείνει στην ιστορία του παγκόσμιου θεάματος μέσα από το ρόλο του Σποκ στη saga του δημοφιλέστατου «Star Trek» και να γίνει ένας από τους πιο cult χαρακτήρες στην τηλεοπτική ιστορία.

Στην πρώτη του αυτοβιογραφία που εκδόθηκε το 1977 με τίτλο «I Am Not Spock» όπως αναφέρει το αναλυτικό άρθρο του flix.gr, έγραφε, «στον Σποκ βρήκα τα καλύτερα και από τους δύο κόσμους που ήθελα να ζω: να είμαι μαζικά αποδεκτός και ταυτόχρονα να μπορώ να παίζω τον μοναχικό εξωγήινο μέσα από το χαρακτήρα του Σποκ». Η 2η αυτοβιογραφία του με τίτλο «I Am Spock» (βγήκε το 1995) ήρθε να επιβεβαιώσει πως μέσα στα χρόνια ο Λεόναρντ Νιμόι δεν έπαιζε μόνο τον Σποκ αλλά ήταν ο Σποκ.

Πάντως εκτός από το «Star Trek», ο Νιμόι πρωταγωνίστησε και στο τηλεοπτικό «Mission: Impossible –Επικίνδυνες Αποστολές» ενώ δούλεψε και στο θέατρο (είχε υποδυθεί λαμβάνοντας καλές κριτικές τον βασικό ρόλο στο μιούζικαλ «Βιολιστής στη Στέγη») ενώ έγραφε και ποίηση και είχε εκδώσει και  βιβλία με τις φωτογραφίες του.

Σημειωτέον ακόμα πως είχε σκηνοθετήσει και δύο από τις ταινίες του franchise του «Σταρ Τρεκ» αλλά και επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς και πραγματοποιούσε εμφανίσεις ως Σποκ σε συνέδρια φανατικών θαυμαστών του «Star Trek».

Όπως γνωρίζουμε το «Star Trek» αναγεννήθηκε κινηματογραφικά το 2009 σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου Τζέι Τζέι Εϊμπραμς και ο αξέχαστος Λέοναρντ Νιμόι έκανε μία γκεστ εμφάνιση ως Σποκ σε μια από τις ωραιότερες και πιο συγκινητικές στιγμές των τελευταίων χρόνων ενώπιον του νέου Σποκ, του συμπαθούς ηθοποιού Ζάκαρι Κουίντο (ο Ζάκαρι Κουίντο πρωταγωνιστεί αυτή την περίοδο στη νέα σειρά «The Slap» που βλέπουμε κάθε Τρίτη βράδυ στον Alpha, υποδυόμενος έναν Ελληνοαμερικανό χαρακτήρα από το μυθιστόρημα «Το Χαστούκι» του Ελληνοαυστραλού Χρήστου Τσιόλκα).

*Ο Νιμόι που είχε προταθεί για βραβείο Έμμυ, είχε γεννηθεί στις 26 Μαρτίου του 1931 στην Βοστώνη της Μασσαχουσέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture