Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Σάββατο το πρωί το 40/νθήμερο μνημόσυνο για τον 89χρονο Χρήστο Κων. Χριστόπουλο

Το Σάββατο το πρωί το 40/νθήμερο μνημόσυ...

Στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών

Ιδιαίτερη θλίψη και συγκίνηση είχε προξενήσει στην τοπική κοινωνία της Πάτρας η είδηση του θανάτου του γνωστού πολιτικού μηχανικού Χρήστου Χριστόπουλου, πατέρα του υποψηφίου Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Πατρέων, Κώστα Χριστόπουλου.

Κύλησαν κιόλας σαράντα μέρες από την εκδημία του επιφανούς συμπολίτη μηχανικού και κατασκευαστή πολλών από τις πρώτες πολυκατοικίες της Πάτρας αλλά και βιομηχανικών κτιρίων όπως της ΤΙΤΑΝ στο Δρέπανο, του Βοσινάκη επίσης στο Δρέπανο, της Πιρέλι, της Μιμόζα στο Ψαροφάι, της ΕΒΟ στο Αίγιο, κ.α., και αυτό το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.30 το πρωί θα τελεστεί 40/νθήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Χρήστου Κων. Χριστόπουλου στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου.

Ο 89χρονος Χρήστος Χριστόπουλος όπως είχε γράψει σε άρθρο – αφιέρωμα το thebest.gr, είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του αείμνηστου Δημάρχου Πατρέων Νικολάου Βέτσου το 1964 πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος κι όταν έπεσε η χούντα, το 1974, στην μεταβατική περίοδο έως τις κανονικές δημοτικές εκλογές του '75, δραστηριοποιήθηκε ως δημοτικός σύμβουλος στο συμβούλιο με επικεφαλής τον δικαστικό Μπέτση, καλύπτοντας θέση συμβούλου που είχε φύγει από τη ζωή.

Το 1986 διεκδίκησε τον Δημαρχιακό θώκο της Πάτρας με την στήριξη της ΔΗ.ΑΝΑ (Δημοκρατικής Ανανέωσης) του πολιτικού κόμματος που είχε ιδρύσει ο Κωστής Στεφανόπουλος, με τον οποίο ο Χρήστος Χριστόπουλος είχε πολύχρονη και στενή φιλία. Στις Δημοτικές εκλογές εκείνες ο Χρήστος Χριστόπουλος είχε λάβει ποσοστό περίπου 6%.

Ήταν παντρεμένος με την Μαρία Κρεμμύδη και εκτός από τον Κώστα Χριστόπουλο είχαν αποκτήσει άλλο ένα παιδί την Ελένη, νηπιαγωγό.

Είχε επίσης την χαρά να γνωρίσει 4 εγγόνια.

*Ο εκλιπών υπήρξε επίτροπος στον παλαιό ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου Πατρών όπου και είχε ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία όπως ήταν η επιθυμία του ενώ στον ίδιο ναό θα γίνει και το 40ήμερο μνημόσυνο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις