Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μαζική, παρά τη βροχή, η συγκέντρωση του ΚΚΕ κατά της συμφωνίας του Eurogroup

Μαζική, παρά τη βροχή, η συγκέντρωση του...

Δημήτρης Κουτσούμπας: Βαφτίζουν το κρέας-ψάρι

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στη συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα, όπου αψηφώντας τη συνεχή βροχόπτωση αρκετοί πολίτες ανταποκρήθηκαν στο κάλεσμα.

Μιλώντας υπό βροχή, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε αναλυτικά σε 11 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη» και πώς αυτά θα επιβαρύνουν την λαϊκή οικογένεια. «Ο νέος λογαριασμός για το λαό δεν θα αργήσει να έρθει. Μπορεί από έξω να μην γράφει 'e-mail Χαρδούβελη', αλλά 'λίστα Βαρουφάκη', αλλά θα ‘ναι παραφουσκωμένος χωρίς δόσεις και ευκολίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Σε σκληρό τόνο υπογράμμισε δε ότι «οι Αποκριές πέρασαν, το τριώδιο τελείωσε και οι μάσκες έπεσαν.  Κι ας προσπαθούν να κοροϊδέψουν ξανά και ξανά οι κυβερνώντες υπουργοί και ο πρωθυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.  Η τρόικα μετονομάστηκε σε "3 θεσμοί", λες και δεν ήταν ξανά οι ίδιοι, δηλαδή Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ».

«Εδώ από το Σύνταγμα φωνάζουμε με όλη τη δύναμη της περήφανης ψυχής μας άμεση κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους”, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε ότι “ακριβώς πριν ένα μήνα από σήμερα, στις 27 Γενάρη, ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με συνθήματα ενάντια στα μνημόνια, ενάντια σε αντιλαϊκούς νόμους που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ένα μήνα μετά, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν έφερε στη βουλή αμέσως νόμο κατάργησης των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, έτσι όπως πίστευε ότι θα κάνει ένα σημαντικό τμήμα του ελληνικού λαού, αλλά αντίθετα προχώρησε σε νέα συμφωνία με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, που αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου”.

 

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις