Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Πάτρα: "Φοιτητούπολη", η no budget διαδικτυακή εκπομπή που βγαίνει από την Χαλανδρίτσα και αγκάλιασαν οι φοιτητές – Πώς ξεκίνησαν όλα

Πάτρα: "Φοιτητούπολη", η no bu...
Χριστακόπουλος Θάνος

Άγγελος Αποστολόπουλος και Παναγιώτης Ραχάνης οι παρουσιαστές της

Από τις 17 Νοεμβρίου του 2014 στον διαδικτυακό «αέρα» βγαίνει μια εκπομπή που δημιούργησαν φοιτητές και απευθύνεται σε φοιτητές. Η έδρα της βρίσκεται στην Χαλανδρίτσα όμως, μέσω του Internet, φθάνει παντού και την έχουν αγκαλιάσει φοιτητές και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, πέραν της Πάτρας.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία πανελλαδικού χαρακτήρα και απήχησης, παραγωγή του Like television την οποία κάποιος θα κατέτασσε στον χώρο των εκπομπών άποψης. Έχει από την πρώτη κιόλας εκπομπή πάρα πολλούς φανατικούς θεατές τόσο κατά την ώρα πού αυτή προβάλλεται απευθείας όσο και στο Dailymotion όπου οι συντελεστές της ανεβάζουν μαγνητοσκοπημένη την εκπομπή. Παρουσιαστές της;

Ο Άγγελος Αποστολόπουλος από την Πάτρα που σπουδάζει Διοίκηση Επιχειρήσεων και ο Παναγιώτης Ραχάνης από τη Μυτιλήνη οποίος σπουδάζει φιλολογία στην Πάτρα.

Η θεματολογία της εκπομπής είναι κυρίως φοιτητικά συνδικαλιστικά ζητήματα αλλά και γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά θέματα και η σύνδεσή τους με το πανεπιστήμιο.

Ακόμη, στο πλαίσιο της πολυφωνίας, φιλοξενούνται στον αέρα της εκπομπής και τηλεφωνικές παρεμβάσεις τηλεθεατών κάνοντας την εκπομπή ένα πραγματικό βήμα διαλόγου παρουσιαστών και κοινού.

Επιπλέον δεν είναι λίγοι οι φίλοι της εκπομπής που στέλνουν στη σελίδα της στο Facebook, βίντεο τα οποία προβάλλονται και συζητούνται από τους παρουσιαστές. Τέλος απαρατήρητο δε περνά το ότι η παραγωγή της εκπομπής παρά τις χιλιάδες προβολές τόσο live (5000-5500 προβολές) όσο και μαγνητοσκοπημένη (1500-1700 προβολές) είναι μηδενικού προϋπολογισμού (no budget) και δεν προβάλει διαφημίσεις και χορηγούς, συνειδητά, κατά τους συντελεστές της.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Άγγελος Αποστολόπουλος, η ιδέα για την εκπομπή «έπεσε» στην παρέα όπου κουβεντιάζονταν τα προβλήματα των φοιτητών της πόλης, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ανοικτό βήμα διαλόγου για όλους του φοιτητές.

«Στο πρώτο μέρος της εκπομπής παρουσιάζουμε και σχολιάζουμε την επικαιρότητα που αφορά τους φοιτητές και πώς οι πολιτικές επιλογές θα επιδράσουν πάνω μας.

Στο δεύτερο μέρος ανοίγουμε τις τηλεφωνικές μας γραμμές στους ακροατές που μπορούν ελεύθερα να πουν την άποψή τους ή να παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Στην συνέχεια εμείς προσπαθούμε να πάρουμε απαντήσεις από τους υπευθύνους για τα προβλήματα αυτά», σημειώνει ο Άγγελος.

Όσο για την έως τώρα εμπειρία τους οι δύο παρουσιαστές της «Φοιτητούπολης» δηλώνουν χαρούμενοι που βλέπουν ότι ο κόσμος στηρίζει την προσπάθειά τους και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν δυναμικά.

Η εκπομπή προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 19:30 στο Like television - Web TV, παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόσφατο επεισόδιο της εκπομπής:

www.dailymotion.com

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight