Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε τη συνέχιση λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην Αχαϊα ακυρώνοντας την απόφαση της Περιφέρειας

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφάσισε τη συ...

Όπως αναφέρει ο κ. Αλεξόπουλος, κατά περιόδους οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν δημιουργήσει πολλά προβλήματα και όχληση

Με αφορμή τη σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με την οποία δίνεται η δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην περιοχή, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Με έκπληξη σήμερα και μετά από έντονες διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, αναζητήσαμε και βρήκαμε στην Διαύγεια την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία ακυρώνει την απόφαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την οποία είχε επιβληθεί διακοπή της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων στην ΒΙ.ΠΕ.

Είναι χρόνια γνωστό σε όλη τη Δυτική Αχαΐα και την Πάτρα, ότι κατά περιόδους οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις έχουν δημιουργήσει πλείστα προβλήματα και όχληση με τη λειτουργία τους και την έντονη δυσοσμία που προκαλούν.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά από συνεχείς ελέγχους και επανειλημμένες συστάσεις, προς τους υπευθύνους των επιχειρήσεων, για την συμμόρφωση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τη νομοθεσία, αναγκάστηκε να προβεί αρχικά στην επιβολή προστίμων και τελικά στη διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων για ένα εξάμηνο, προκειμένου να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για τις εγκαταστάσεις και τις διαδικασίες επεξεργασίας του ελαιοπυρήνα.

Δυστυχώς η σημερινή απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης,  ελεγχόμενης ορθότητας κατά την άποψή μας, δίνει τη δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, ακυρώνοντας την απόφασή μας και παραβλέποντας ότι έχουν καταστρατηγηθεί ουσιαστικά οι περιβαλλοντικοί όροι που η ίδια έχει θεσπίσει. Αποτέλεσμα της απόφασης αυτής είναι η επανεμφάνιση ρύπων και δυσοσμίας στην ατμόσφαιρα από την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων.

Η νομοθεσία, δεν μας δίνει το δικαίωμα της άμεσης επιβολής νέας διακοπής λειτουργίας, μας δίνει όμως την δυνατότητα του ελέγχου και της επιβολής προστίμων αν διαπιστωθούν παραβάσεις κατά τη λειτουργία των.

Ήδη, έχει δοθεί εντολή στα κλιμάκια ελέγχου των υπηρεσιών μας να διενεργήσουν αυτοψία επί τόπου.

Η θέση μας ήταν και παραμένει σαφέστατη, ότι δηλαδή συμπαρατασσόμαστε με τους συμπολίτες μας απέναντι σε ότι διαταράσσει την ομαλή διαβίωσή τους και σε καμία περίπτωση δεν εξαρτόμαστε από τα όποια συμφέροντα.

Τώρα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες νομοθετικές και η κυβέρνηση, προκειμένου ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης να γίνει επιτέλους ακηδεμόνευτος, που θα λειτουργεί μέσα σε μια σύγχρονη και ευέλικτη νομοθεσία προς όφελος των συμπολιτών μας και της κοινωνίας.

Αναμένουμε τις πρωτοβουλίες αυτές».

*Στο μεταξύ σήμερα Παρασκευή 27/2/2015 από το πρωί ήταν έντονη η μυρωδιά και στην περιοχή της Πάτρας που προφανώς προερχόταν από πυρηνελαιουργεία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις