Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο βιβλιοπωλείο "38 μοίρες και 14 λεπτά" ο Άρης Μαλανδράκης με "Τα Μυστικά του σινεμά"

Απόψε στο βιβλιοπωλείο "38 μοίρες κ...

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο Μιχάλης Παπαγεωργίου

Απόψε Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 μετά τις 20.00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη να γίνει η παρουσίαση του ενδιαφέροντος βιβλίου τσέπης του Άρη Μαλανδράκη με τίτλο "Τα μυστικά του σινεμά" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο βιβλιοπωλείο "38 μοίρες και 14 λεπτά", το οποίο βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη κάτω από την Κορίνθου, στην Πάτρα.

Το βιβλίο «Τα μυστικά του σινεμά» (εκδ. «Γαβριηλίδης», 2014) είναι ένα παζλ πληροφοριών, παρασκηνίου και ανεκδότων από την ιστορία του ελληνικού και του παγκόσμιου σινεμά. Τα ερωτήματα στα οποία απαντά είναι άκρως κινηματογραφικά: Ποια ταινία συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές;

Γιατί οι βεδουίνοι έκαναν «εικόνισμα» τον Πίτερ Ο'Τουλ; Ποια ήταν τα... γήινα πάθη του Ιησού; Ποιος Έλληνας έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ με μοναδικό εφόδιο την τερατόμορφη όψη του; Σε ποια ταινία ακούγεται μόνο μία λέξη;

Ο Άρης Μαλανδράκης αποκαλύπτει στο βιβλίο του 65 ενδιαφέροντα μυστικά, που κρύβονται σε περισσότερες από 160 ελληνικές και ξένες ταινίες. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η αθέατη ιστορία του κινηματογράφου, παρελαύνουν δεκάδες παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διάσημοι σταρ και φωτίζονται άγνωστες πτυχές από τα γυρίσματα διαφόρων ταινιών.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τον Πατρινό δημοσιογράφο, μουσικό παραγωγό και γνωστό σινεφίλ Μιχάλη Παπαγεωργίου και τον ίδιο τον συγγραφέα Άρη Μαλανδράκη, οι οποίοι θα μας δώσουν πολλές αφορμές για μια χορταστική σινεφίλ συζήτηση. Παράλληλα στο χώρο του βιβλιοπωλείου θα παρουσιαστεί η κινηματογραφική βιβλιοθήκη που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Ο Άρης Μαλανδράκης έχει γεννηθεί στον Πειραιά τη χρονιά που ο Τζιν Κέλι «τραγουδούσε στη βροχή» (το 1952). Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία, αλλά ακολούθησε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από τα περιοδικά «Παρά Πέντε», «Μικρό Παρά Πέντε», «Απαγορευμένος πλανήτης» της Ars Longa και στη συνέχεια συνεργάστηκε με εβδομαδιαίες και μηνιαίες περιοδικές εκδόσεις. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» (ένθετα «Έψιλον» και «9»).

Υπήρξε επίσης βασικός συντελεστής στη ραδιοφωνική εκπομπή «Ζιγκ-ζαγκ στα κόμικς» (ΕΡΑ 4) και στις τηλεοπτικές εκπομπές: «ΚΛΑΚ» (Seven-X), «ΝΤΟΥΜΠΛ-ΦΑΣ,το Πίσω Μέρος των Εικόνων», «Η Ερώτηση της Χθεσινής Μέρας», «Τα Μουντιάλ της Γειτονιάς» (ΕΤ-2), «Έλληνες Γελοιογράφοι» (ΝVΕΤ).

Προηγούμενα βιβλία του: «To Αλφαβητάρι του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου» (Bell, 2002), «Γκάουρ-Ταρζάν» ένθετο στην κασετίνα με τις ηχητικές περιπέτειες των δύο ηρώων του ομώνυμου περιοδικού (Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε., 2008), «SEX» (Ποταμός, 2012).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture