Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Ο Πατρινός Vassilikos και η Έλλη Πασπαλά από αυτό το Σάββατο στον Σταυρό του Νότου Plus

Ο Πατρινός Vassilikos και η Έλλη Πασπαλά...

Αναμένεται στο μέλλον να έρθουν και στην Πάτρα

Η ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά και ο Πατρινός ερμηνευτής Vassilikos θα εμφανιστούν live μαζί σε ένα ολοκαίνουριο πρόγραμμα με τίτλο «Play!».

Οι κοινές τους εμφανίσεις παρέα με τους κορυφαίους μουσικούς Τάκη Φαραζή και David Lynch, ξεκινούν αυτό το Σάββατο 28/2/2015 στον Σταυρό του Νότου plus, στην Αθήνα.

Όπως έγραψε το σάιτ musicpaper.gr που πήγε στις πρόβες και συζήτησε με την Έλλη Πασπαλά και τον Vassiliko, η γνωριμία τους κρατά αρκετά χρόνια από το 2002 στην Πάτρα.

Όπως τόνισε η Έλλη Πασπαλά μετά τις εμφανίσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο στο αφιέρωμα στον κινηματογραφικό Μάνο Χατζιδάκι και με την Κ.Ο.Α στην Θεσσαλονίκη «κοιταχτήκαμε με το Vassiliko και είπαμε “Let’s do it”!

Γνωριστήκαμε σ’ ένα live στην Πάτρα το 2002, ήξερα τους Raining Pleasure και σιγά-σιγά, δειλά σχεδόν ξεκινά η συνεργασία. Συμμετείχα στο Forwards + Backwards τον δίσκο τους μ΄ένα τραγούδι και μετά κάναμε ένα αφιέρωμα στον Μ. Χατζιδάκι με τον David και τον Τάκη και οι πρώτοι καλεσμένοι ήταν οι Raining Pleasure και εκεί φύτρωσε και άνθισε αυτό που λέγεται… Reflections.

Ήταν μια απίστευτη αποκάλυψη όταν τους ακούσαμε για πρώτη φορά, είχαμε όλοι γοητευτεί. Λες και είχε γραφτεί για αυτούς». O Vassilikos με την σειρά του τόνισε στο musicpaper.gr, «εκεί ακούστηκαν για πρώτη φορά από εμάς τα Reflections, είχαμε κάνει ένα μήνα πρόβες πριν μόνο γι’ αυτό και ήταν κάτι που για μας στην ουσία θα τελείωνε εκεί. Δεν είχαμε σκοπό να το προχωρήσουμε. Το κάναμε σαν καλεσμένοι της Έλλης αυτό το τετραήμερο, σαν μια συμμετοχή. Σε αυτές τις παραστάσεις ήρθε ο Γιώργος Χατζιδάκις και μας είπε να το ηχογραφήσουμε. Έτσι γεννήθηκαν τα “Reflections”. Μετά στην ηχογράφηση συμμετείχαν και η Έλλη Πασπαλά και ο David Lynch».

Ο τίτλος της καινούριας μουσικής παράστασης «Play» είναι του Βασιλικού. «Σκεφτήκαμε με ποιους θα θέλαμε να το κάνουμε όλο αυτό και είπαμε εννοείται με τον David Lynch και τον Τάκη Φαραζή και τι ωραία που θα ήταν αν μπορούσαμε να είμαστε μόνο εμείς επί σκηνής να “παίξουμε” με όλη την έννοια του όρου και ο καθένας να βγει από αυτό που κάνει συνήθως να εναλλάσσεται στα όργανα και να ανακαλύψουμε τις ανάγκες του κάθε τραγουδιού, να το δούμε πάλι από την αρχή χωρίς δεδομένες αντιλήψεις για το πώς θα παιχτεί. Και αυτό που μου αρέσει πολύ και στον Vassiliko είναι το πόσο πρόθυμος είναι να μην παιχτούν τα τραγούδια του έτσι όπως τα ξέρουμε στην δισκογραφία. Αυτό δεν το βρίσκεις εύκολα, συναντάς αντιστάσεις στους τραγουδιστές», περιέγραψε η Έλλη Πασπαλά στο musicpaper.

O Bασιλικός πρόσθεσε πως το στοιχείο που ορίζει αυτό το σχήμα τελικά σαν μπάντα κι όχι τραγουδιστές και μουσικοί, «είναι ότι είμαστε συνεχώς στη σκηνή και οι τέσσερις παίζοντας και δεν έχει ο καθένας το δικό του χωριστό μέρος. Το πρόγραμμα είναι δίγλωσσο και έχει όλα αυτά που μας χαρακτηρίζουν (διασκευές από το Vintage, Χατζιδάκι, Τσιτσάνη, Joni Mitchel, ελληνικά και ξένα που αγαπάμε και δεν έχουμε ξανατραγουδήσει όπως το I’ve got you baby και πολλές εκπλήξεις ακόμα και για εμάς). Και δικαιολογημένα ο κόσμος θα περιμένει να δώσουμε ένα βάρος στο αγγλόφωνο τραγούδι που μας χαρακτηρίζει και μας συνδέει».

Μετά τον Σταυρό του Νότου plus το συγκεκριμένο μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης στις 20/3/2015 και κατόπιν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (αναμένεται μάλλον και στην Πάτρα) και στην Κύπρο. «Όλο αυτό που γίνεται που ετοιμάζουμε είναι τόσο αβίαστο, αναβλύζει δημιουργικότητα και είναι τόσο ευχάριστο που θέλουμε να συνεχιστεί. Τι άλλο θέλουμε από την ζωή μας εξάλλου.

Και να έχει ο κόσμος που θα μας δει, ευχαριστηθεί μουσική, ήχο και τραγούδι και να νιώθει ότι είδε κάτι που δεν το βλέπει κάθε μέρα. Να μην νιώσουν για δύο ώρες την ανάγκη να μιλήσουν και να ξεχάσουν λίγο το κινητό του», είπαν ακόμα οι Έλλη Πασπαλά και Vassilikos.

Το πρόγραμμα στον Σταυρό του Νότου Plus θα επαναληφθεί και τα Σάββατα 7 και 14 Μαρτίου 2015, στις 22.30.

Oλόκληρη η συνέντευξη των δύο αξιόλογων καλλιτεχνών στο σάιτ musicpaper.gr.

Πηγή: www.musicpaper.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View