Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Και η Περιφέρεια ζητά να έρθει ο τελικός του μπάσκετ στην Πάτρα

Και η Περιφέρεια ζητά να έρθει ο τελικός...

Το αίτημα υπέβαλλε στην ΕΟΚ ο αντιπεριφερειάρχης Αχαίας Γρηγόρης Αλεξόπουλος

Στην Πάτρα, ζητά με επιστολή – παρέμβασή του προς τον πρόεδρο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργο Βασιλακόπουλο, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, να διεξαχθεί ο Τελικός Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, που θα γίνει αρχές Απριλίου.

Όπως σημειώνει, είναι βασική επιδίωξη και πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να προάγονται αθλητικές δράσεις οι οποίες εμπεριέχουν βασικές αξίες, οι οποίες βρίσκουν καθολική αποδοχή και συγχρόνως συνιστούν εχέγγυα για ένα μέλλον με οράματα, ευγενή ιδανικά, πολιτιστικές αξίες, ιδιαιτέρως επιθυμητά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμπαρατάσσεται με τα αντίστοιχα κοινά αιτήματα του Δήμου Πατρέων και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, συμπληρώνοντας πως «θα είναι ιδανικό για το άθλημα η τέλεση του Τελικού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας».

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο κ. Αλεξόπουλος προς τον κ. Βασιλακόπουλο, επισημαίνει:

«Πρωταρχικός στόχος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος αλλά και βασική επιδίωξή της είναι η προώθηση πολιτικών και ενεργειών οι οποίες προάγουν μέσω των αθλητικών δράσεων βασικές αξίες οι οποίες βρίσκουν καθολική αποδοχή και συγχρόνως συνιστούν εχέγγυα για ένα μέλλον με οράματα, ευγενή ιδανικά, πολιτιστικές αξίες, ιδιαιτέρως επιθυμητά στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και με απώτερο στόχο την ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την καλλιέργεια των πολιτών της μέσω αθλητικών δράσεων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σας υποβάλλει αίτημα για την έγκριση διεξαγωγής του Τελικού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, που θα γίνει αρχές Απριλίου, στην πόλη της Πάτρας.

Το αίτημά μας έρχεται να ολοκληρώσει μια κοινή αντίληψη του Δήμου Πάτρας και του Επιμελητηρίου Αχαΐας, ότι θα είναι ιδανικό για το άθλημα η τέλεση του Τελικού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας.

Στην Πάτρα διαθέτουμε σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στο αθλητικό κέντρο «ΤΟΦΑΛΟΣ», ουδέτερη έδρα από τις διαγωνιζόμενες ομάδες, που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει και να υποστηρίξει τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς και στο παρελθόν έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία ανάλογης σπουδαιότητας αγώνες.

Επιπλέον, το αθλητικό κέντρο «ΤΟΦΑΛΟΣ», βρίσκεται σε κομβικό από κυκλοφοριακής άποψης σημείο, εύκολα προσβάσιμο μέσω του οδικού δικτύου της πόλης αλλά και της Ε.Ο. Αθηνών- Πύργου, επομένως και εύκολα επισκέψιμο από τους θεατές, με επαρκή αριθμό θέσεων στάθμευσης.

Επιπροσθέτως, η πόλη της Πάτρας, διαθέτει ξενοδοχειακές μονάδες που πληρούν τόσο τις προϋποθέσεις φιλοξενίας των αθλητών όσο και μεγάλου αριθμού επισκεπτών- φιλάθλων.

Θεωρούμε ότι, και με αφορμή τα τελευταία γεγονότα βίας που δυσφημούν γενικότερα τον αθλητισμό και τα αθλητικά ιδεώδη, δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία να διεξαχθεί ένας τελικός κυπέλλου Ελλάδας, σε μια πόλη που έχει αναδείξει στο μέγιστο βαθμό, ότι ξέρει να εκτιμά τις ικανότητες του αντιπάλου, να χειροκροτά ανεξαρτήτως αποτελέσματος τους αγωνιζόμενους και να υπενθυμίσει σε όλη την Ελλάδα την ανάγκη να χαιρόμαστε μέσα στο γήπεδο και όχι να βιαιοπραγούμε.

Σε πρώτες μας συζητήσεις έχει εκφραστεί θετικά και η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας σε σχέση με την δυνατότητά της να ανταποκριθεί στις ανάγκες της διοργάνωσης.

Θέλω να πιστεύω ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας, με γνώμονα την τέλεση ενός τελικού που θα αποτελέσει διαφήμιση του μπάσκετ στην Ελλάδα, με φιλάθλους από τις δυο ομάδες και χωρίς κενές εξέδρες, φαινόμενο συνηθισμένο δυστυχώς τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας».

Διαβάστε επίσης:

Ορίστηκε για τις 5 Απριλίου ο τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ

Πάτρα: Αίτημα και απο το Επιμελητήριο για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη

Δήμαρχος Πάτρας: "Θα ασκήσουμε όλη την επιρροή μας για να φέρουμε τον τελικό κυπέλλου μπάσκετ στην πόλη"

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports