Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλάβρυτα:Κοινή πρόταση για τη διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821

Καλάβρυτα:Κοινή πρόταση για τη διοργάνωσ...

Με πρωτοβουλία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης

Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015, έπειτα από πρωτοβουλία και πρόσκληση του Δ.Σ. της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης , πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του Δ.Σ. της Π.Ε., Προέδρων και εκπροσώπων Συλλόγων σχετικά με τον κοινό συντονισμό και προγραμματισμό των εορταστικών εκδηλώσεων του εορτασμού της επετείου του 1821 ειδικά σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις που υλοποιούνται με σημαντική συμβολή των Συλλόγων και βεβαίως την Γενική ευθύνη και Οργάνωση από τον Δήμο Καλαβρύτων. Σκοπός της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ενίσχυση, κοινή δράση και συντονισμός των εκδηλώσεων, ξεκινώντας από τον εορτασμό των προεπαναστατικών γεγονότων του 1821 σε Φροξυλιά και Χελονωσπηλιά.

Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν:

ο πρόεδρος της Π.Ε., Βαρβιτσιώτης Δήμος

ο αντιπρόεδρος της Π.Ε. Ζωγράφος Λάμπης

ο πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας, Μούσιος Σωκράτης,

ο Χρήστος Κοντογιάννης, από το Σύλλογο Λυκούριας

ο πρόεδρος του συλλόγου Κλειτορίων Ατικής και της ομοσπονδίας συλλόγων “Αρχαίος Κλείτως” Καμπέρος Χρήστος

ο πρόεδρος του συλλόγου Πλανητεριωτών και μέλος της Π.Ε. Βαγενάς Άγγελος

ο πρόεδρος του συλλόγου Κρινοφύτων και μέλος της Π.Ε. Κατσιάρης Κώστας

ο πρόεδρος του συλλόγου Λευκασίου, Σκάρπας Αθανάσιος,

ο πρόεδρος του συλλόγου Τουρλάδας, ιερέας Σπυρίδων Καζάνης,

ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Τουρλάδας, Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος,

ο πρόεδρος του συλλόγου Γλάστρας, Παπαναγιώτου Νίκος,

ο πρόεδρος του συλλόγου Άνω Κλειτορίας, Μπαλαφούτας Σπήλιος,

ο πρόεδρος του συλλόγου Καρνεσίου, Γιαννακόπουλος Θανάσης,

ο πρόεδρος του Αγίου Νικολάου, Γκίκας Ιωάννης,

οι Κοκότης Γρηγόριος και  Μπίκος Ανδρέας, εκπρόσωποι από τον Σύλλογο Τουρλαδαίων

η Γενική Γραμματέας της Π.Ε. Μπαλασοπούλου Αναστασία

ο ειδικός Γραμματέας της Π.Ε. Μπουζιώτης Παναγιώτης

το μέλος της Π.Ε. Παπακωνσταντόπουλος Νίκος

ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Π.Ε. Κυριαζής Νίκος

και άλλοι εκπρόσωποι και μέλη των συλλόγων

 

Αφού αντηλλάγησαν προτάσεις σχετικά με την ανάδειξη και την ενδυνάμωση των εκδηλώσεων και μετά από συναινετική λειτουργία αποφασίστηκε να προταθεί στον δήμο Καλαβρύτων σχετικά με την φετινή διοργάνωση:

 

  1. Να υπάρξει συντονισμός και ενίσχυση των εκδηλώσεων της Φροξυλιάς και Χελονωσπηλιάς που διοργανώνει ο Δήμος Καλαβρύτων σε ενιαίο πρόγραμμα. Επιθυμία όλων είναι να υπάρξει παρουσία σε όλες τις εκδηλώσεις και να ενδυναμωθεί η διοργάνωση. Σαν βάση θα διατηρηθεί το περυσινό πρόγραμμα του Δήμου Καλαβρύτων που είχε προκύψει μετά από αντίστοιχη περσινή κοινή πρόταση συλλόγων και Π.Ε. και θα γίνει προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός χρόνου. Παρακαλείται ο Δήμος να διευκολύνει με την εγκατάσταση δυο συστημάτων ήχου (μικροφωνικές) προκειμένου να αξιοποιηθεί καλύτερα ο Κοινός χρόνος εκδηλώσεων. Θα γίνει προσπάθεια εσωτερικού καλύτερου συντονισμού από κάθε διοργανωτή φορέα ώστε να γίνει και καλύτερο το πρόγραμμα και να μην υπάρξει κόπωση του κοινού.
  2. Να διοργανωθεί με πρωτοβουλία της Παγκαλαβρυτινής Ένωσης και την συνδιοργάνωση όλων των εμπλεκομένων συλλόγων, στις 14 Μαρτίου, ημέρα Σάββατο στην Κλειτορία, στο χώρο του ΚΠΕ Κλειτορίας εσπερίδα με θέμα «Προεπαναστατικά Γεγονότα της Επανάστασης του 1821 - ‘’ Γεφύρι Αμπήμπαγα’’» με ομιλητή τον κ. Αθανάσιο Νασιόπουλο, πανεπιστημιακό  και συντονιστή τον κ. Γρηγόριο Κοκότη, εκπαιδευτικό .
  3. Έγινε αποδεκτή με η πρόταση του Πρόεδρου της Π.Ε. κ. Βαρβιτσιώτη, οι επόμενες εκδηλώσεις, αρχής γενομένης από την επόμενη χρονιά για τις εν λόγω εκδηλώσεις Φροξυλιάς και Χελωνοσπηλιάς, να είναι διήμερες (Σάββατο και Κυριακή) ώστε να υπάρχει σημαντική ενίσχυση και των δυο εκδηλώσεων και με επιπλέον την ενδιάμεση για Σάββατο βράδυ εκδήλωση στην Κλειτορία που θα περιλαμβάνει εναλλακτικά θεατρικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις και άλλες μορφές ανάδειξης των Ιστορικών Γεγονότων.
  4. Να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα και προσέγγιση των μαθητών των σχολείων της περιοχής για να βρίσκονται στις εκδηλώσεις και ζητείται από τον Δήμο Καλαβρύτων να διευκολύνει τη μεταφορά  Μαθητών που επιθυμούν να παραβρεθούν.
  5. Για το ιστορικό σε κάθε σημείο των δυο εκδηλώσεων θα εντυπωθούν ενημερωτικά φυλλάδια με ευθύνη σύνταξης από τους διοργανωτές συλλόγους για το κείμενο και με υποστήριξη της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως για το κάθε θέμα.

 

Το πλέον σημαντικό από την χθεσινή σύσκεψη ήταν το πνεύμα ενότητας και σύμπνοιας των συλλόγων μας που αποτελεί εφαλτήριο και για άλλες από κοινού δράσεις σε όλα τα επίπεδα με γνώμονα το συμφέρον και το καλό του τόπου μας.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις