Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: "Φύγετε από το χώρο αφού δεν πληρώνετε" λέει ο δήμος στους καταστηματάρχες της παραλιακής-"Έχουμε σύμβαση με τον ΟΛΠΑ" απαντούν οι επιχειρηματίες

Πάτρα: "Φύγετε από το χώρο αφού δεν...

Διακόπηκε η ηλεκτροδότηση

Στην αποστολή εξώδικου σε βάρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη λιμενική ζώνη απέστειλε ο Δήμος της Πάτρας ζητώντας αφενός να καταβληθούν τα μισθώματα των καταστημάτων και αφετέρου την έκδοση απο το δικαστήριο διαταγής απόδοσης της χρήσης των καταστημάτων επειδή δεν καταβάλλονται στον Δήμο τα μισθώματα.

Ουσιαστικά με αυτή την την απόφαση της οικονομικής επιτροπής ξεκινούν οι διαδικασίες "έξωσης" των επιχειρήσεων, γεγονός που ερμηνεύεται και ως μέσο πίεσης για την απόδοση του χερσαίου χώρου της λιμενικής ζώνης στο δήμο Πατρέων.

Από την πλευρά τους οι 14 καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι οι συμβάσεις που έχουν υπογράψει είναι με τον ΟΛΠΑ, ο οποίος αν και παραχώρησε προσωρινά μέρος τον δικαιωμάτων του στον Δήμο της Πάτρας, συνεχίζει και αποτελεί τον διοικητικό φορέα στα καταστήματα. Άλλωστε τονίζουν ο ΟΛΠΑ είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό στον οποίο είχαν πλειοδοτήσει.

Σήμερα στην παραλιακή ζώνη επικράτησε ένταση αφού ο Δήμος έκοψε την ηλεκτροδότηση στα καταστήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα – Τώρα: Ένταση στην Ηρώων Πολυτεχνείου – Ο Δήμος κόβει το ρεύμα από τα καταστήματα της παραλιακής

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε σήμερα σε διακοπή της ηλεκτροδότησης πέντε καταστημάτων της παραλιακής ζώνης της Πάτρας.

Είναι γνωστό ότι για χρόνια τα συγκεκριμένα καταστήματα, δεν αποπληρώνουν τα ενοίκια και δεν κατέβαλλαν τα ποσά για τον δημοτικό φωτισμό, από τον οποίον ηλεκτροδοτούνται.

Σήμερα η Δημοτική Αρχή, υποχρεώθηκε να προχωρήσει σε αυτό το μέτρο, γιατί μετά από έξι μήνες προσπάθειας από την πλευρά της, να πειστούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν ανταποκρίθηκαν θετικά.

Η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου κατέστη υποχρεωτική, για να αποκατασταθεί στοιχειωδώς η αδικία που διαπράττεται σε βάρος των δημοτών της πόλης μας, οι οποίοι πληρώνουν για το δημοτικό φωτισμό, που χρησιμοποιούν οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες.

Η Δημοτική Αρχή δεν έχει την πρόθεση να βλάψει κάποιους επιχειρηματίες, αλλά να προστατεύσει, όπως είναι υποχρεωμένη, τα συμφέροντα του Πατραϊκού λαού, αλλά και των συνεπών επαγγελματιών.

Είναι καιρός να γίνει κατανοητό, ότι δεν υπάρχουν κάποιοι που μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν και ο Δήμος να προσποιείται τον ανήξερο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις