Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τιμά την γυναίκα

Ο Φάρος Ποντίων Πατρών τιμά την γυναίκα

Στην Εστία του, την Κυριακή 8 Μαρτίου

Ο δραστήριος Σύλλογος των Ποντίων της Πάτρας, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά και τη δυναμική παρουσία της γυναίκας σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, διοργανώνει , με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μια βραδιά αφιερωμένη στις γυναίκες.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην Εστία του Φάρου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ελ. Βενιζέλου 38 και Σολωμού (κτήριο ΑΔΕΠ).

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση από την Λαμπρινή Παπαχρυσανθάκη, πρόεδρο του ομίλου εθελοντών κατά του καρκίνου  «ΑγκαλιάΖΩ Ν. Αχαΐας» και τον Απόλλωνα Ζυγομάλλα, ιατρό χειρουργό, σχετικά με την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Στη συνέχεια  η  Σοφία  Καρασαββίδου – Χαραλαμποπούλου, εκπαιδευτικός και μέλος του Φάρου, θα αναφερθεί στην Πόντια μάνα, σύζυγο και αδελφή, που την μοίρα τους καθόριζαν άλλοι, όπως περίπου γινόταν εκείνα τα χρόνια, σε όλες τις κοινωνίες.

Αυτή η μέρα ανήκει σε όλες τις γυναίκες. Ο σύλλογός μας θα τιμήσει ιδιαίτερα κάποιες δικές μας, μέλη του συλλόγου μας για την ιδιαίτερη προσφορά τους. Θα τιμήσει λοιπόν:

  1. Την Κονδυλία Καστανίδη, γνωστή σχεδιάστρια μόδας για την απόφασή της να ονομάσει την εταιρεία της,  EnoeMe, τίτλο που παραπέμπει στην  Οινόη του Πόντου και να τιμήσει έτσι την ποντιακή της καταγωγή.

 

  1. Θα απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις σε γυναίκες που βοήθησαν  με όλες τους τις δυνάμεις στις διάφορες δράσεις του συλλόγου μας.  Αυτές είναι οι κυρίες,

ü    Ελισάβετ Καπαγερίδου (εκπαιδευτικός, συγγραφέας),

ü    Μαρία Κοσσυφίδου (εκπαιδευτικός),

ü    Σοφία Μιχαηλίδη (μουσικός),

ü    Νίνα Μεταξά (πιανίστα).

Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα, αφιερωμένο στις γυναίκες όλου του κόσμου. Στο τραγούδι θα μας ταξιδέψουν η Σοφία Μιχαηλίδη, με τις μαθήτριές της  Ντόρα Μπαρδάκη και Αριάδνη Στεφανίδη.  Στο πιάνο θα συνοδεύουν,  η καταξιωμένη πιανίστα Νίνα Μεταξά και η νέα ταλαντούχα Συμέλα Λαζαρίδη.

Από την εκδήλωση αυτή, δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι ποντιακοί χοροί, που όπως κάθε χρόνο την ημέρα αυτή,  χορεύουν  οι γυναίκες του χορευτικού τμήματος του συλλόγου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις