Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ηλεία: Διαρρήκτες "πήραν σβάρνα" τις εκκλησίες

Ηλεία: Διαρρήκτες "πήραν σβάρνα&quo...

Πέταξαν το αυτοκίνητο στη λίμνη

Τέσσερις εκκλησίες μέσα σε ένα βράδυ διέρρηξαν άγνωστοι δράστες στη νότια Ηλεία. Οι δράστες που όπως δείχνουν τα στοιχεία ξεκίνησαν το δρομολόγιό τους από την περιοχή της Κυπαρισσίας, έκαναν πολλά ακόμα μέσα στη νύχτα της Τετάρτης. Έκλεψαν αυτοκίνητα, πέταξαν ένα μέσα στη λίμνη του Καϊάφα και διέρρηξαν μια καντίνα.

Οι Αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών σε Ηλεία και Μεσσηνία καθώς πριν μερικές εβδομάδες είχαν καταγραφεί και άλλα περιστατικά διαρρήξεων εκκλησιών.

Πήραν σβάρνα τις εκκλησίες
Οι δράστες εκτιμάται πως ξεκίνησαν το δρομολόγιό τους από την περιοχή της Κυπαρισσίας. Στο Καλό Νερό διέρρηξαν μια καντίνα και πήραν από εκεί μπύρες και σουβλάκια. Συνέχισαν την πορεία τους προς την Ηλεία και οι Αρχές κατέγραψαν μια σειρά από περιστατικά που κανείς δεν ξέρει μια ποια χρονική σειρά συνέβησαν.

Στον Κακόβατο, οι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων από όπου πήραν το ποσό των 200 ευρώ, από το φιλόπτωχο ταμείο και το παγκάρι της εκκλησίας. Δεύτερη κλοπή σημειώθηκε στην περιοχή του Ξηροχωρίου, δίπλα στη Ζαχάρω, όπου οι δράστες παραβίασαν με αιχμηρό αντικείμενο τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου όπου πήραν  το ποσό των 200 ευρώ από το παγκάρι.

Στην Κρέστενα οι διαρρήκτες έβαλαν στο «στόχαστρο» τον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου, από όπου πήραν το ποσό των 350 ευρώ από το παγκάρι. Τέλος στις Ράχες οι δράστες διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων όπου πήραν το ποσό 150 ευρώ επίσης από το παγκάρι.

Πέταξαν το αυτοκίνητο στη λίμνη
Οι δράστες που προφανώς είναι οι ίδιοι στην περιοχή της Κρέστενας έκλεψαν και ένα αυτοκίνητο. Όμως λίγο πριν ή αργότερα, για άγνωστο λόγο εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο με το οποίο κινούνταν από την Μεσσηνία έως την Ηλεία. Και μάλιστα το έκαναν με τέτοιο τρόπο, προφανώς για να σβήσουν τα ίχνη τους, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ελπίζοντας πως η λίμνη Καϊάφα είναι βαθιά έριξαν μέσα στα νερά της ένα λευκό αγροτικό φορτηγάκι. Όταν έγινε το πρωί αντιληπτή η ύπαρξη του οχήματος ειδοποιήθηκαν άμεσα οι Αρχές ώστε να ερευνηθεί μήπως υπάρχει άνθρωπος σε αυτό. Τελικά αποδείχθηκε πως δεν υπήρχε και άρχισαν οι έρευνες για να συνδεθεί το όχημα με τις διαρρήξεις που είχαν γίνει τη νύχτα.

ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις