Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γιατί οι έμποροι ζητούν αναθεώρηση του θεσμού των προσφορών – Εκλογές και διαπραγμάτευση "πάγωσαν" τις εκπτώσεις

Πάτρα: Γιατί οι έμποροι ζητούν αναθεώρησ...

Απογοητευμένη η πλειοψηφία των επιχειρηματιών

«Παγωμένοι» από την κίνηση που υπήρξε στα καταστήματά τους είναι, σύμφωνα με τα όσα προκύπτει από το ρεπορτάζ, η πλειοψηφία των εμπόρων της Πάτρας. Τόσο στο κέντρο όσο, κυρίως, στην περιφερειακή αγορά της πόλης, λίγα πράγματα κινήθηκαν την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων που εκπνέει.

Οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι οι εκλογές, η παρατεταμένη διαπραγμάτευση με εταίρος αλλά και οι προσφορές που είχαν προηγηθεί, επηρέασαν αρνητικά τις εκπτώσεις. Μάλιστα ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας είναι έτοιμος να συζητήσει με την νέες ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων την αλλαγή του καθεστώτος που επικρατεί σήμερα με τις «προσφορές» αφού φαίνεται πως ουσιαστικά «εξευτελίζει» το θεσμό των εκπτώσεων.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, Θανάσης Σπυρόπουλος, τα τοπικά καταστήματα, των μικρομεσαίων εμπόρων, απογοητεύτηκαν από τον τζίρο που έκαναν κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων. Αν δεν ήταν και το τελευταίο τριήμερο του Καρναβαλιού, τότε θα είχαμε δράματα, εκτιμά.

«Οι εκλογές και η περίοδος της πολιτικής αβεβαιότητας με τις σκληρές διαπραγματεύσεις των Βρυξελλών σε συνδυασμό με την δεδομένη μικρή αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, είχαν μεγάλο αντίχτυπο», εξηγεί ο κ. Σπυρόπουλος.

Παράλληλα αποκαλύπτει ότι ο Εμπορικός Σύλλογος θα ζητήσει άμεσα την αναθεώρηση του «θεσμού» των προσφορών, που προηγήθηκαν των εκπτώσεων, και ουσιαστικά όπως υποστηρίζει, «εξευτελίζει τις εκπτώσεις, αφού δίνει τη δυνατότητα στα πολυκαταστήματα να βομβαρδίζουν τον κόσμο κι έτσι να ισοπεδώνει τα πάντα, να στεγνώνει την αγορά, πριν καν αρχίσουν οι εκπτώσεις».

Όπως εκτιμά ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού αυτός ο «πόλεμος των προσφορών» θα εξαφανίσει του μικρομεσαίους. Γι’ αυτό το λόγο ο Σύλλογος αναμένεται ν’ αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου να συζητήσει το θέμα με όλους του Φορείς και του αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες. «Θα θέσουμε το θέμα ανοικτά, για κατάργηση των προσφορών», τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις