Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

To φιλμ "Agora" για την ελληνική κρίση, του Γιώργου Αυγερόπουλου θα προβληθεί και στην Πάτρα

To φιλμ "Agora" για την ελληνι...

Στο θέατρο Λιθογραφείον στις 4 Μαρτίου 2015

Μετά τις πρώτες τηλεοπτικές μεταδόσεις του στη Γερμανία (WDR), τον αραβικό κόσμο (Al Jazeera Arabic), τη Φινλανδία (YLE) και την Ισπανία (TVC), όλο και περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα εντάσσουν στο πρόγραμμά τους το αξιόλογο και αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ-κιβωτός της ελληνικής κρίσης του Γιώργου Αυγερόπουλου με τίτο «AGORΑ», σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν στο κοινό των χωρών τους μια διεξοδική καταγραφή των συνεπειών που έχουν οι πολιτικές της λιτότητας στην Ελλάδα, καθώς επεκτείνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Σειρά έχει το Βέλγιο, όπου το «Agora» κάνει την πρεμιέρα του, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από τη Δημόσια Τηλεόραση RTBF σήμερα Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου στις 21:15 ενώ για τις 4 Μαρτίου 2015 προγραμματίζεται προβολή του φιλμ στην Πάτρα, στο Λιθογραφείον στην οδό Μαιζώνος 172β και Τριών Ναυάρχων. Θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές στις 19.00 και στις 22.00.

Στην 7η πλέον εβδομάδα της εγχώριας κινηματογραφικής διανομής του, το «Agora» ταξιδεύει όλο και πιο μακριά καθώς η ταινία προσκαλείται από κινηματογραφικές λέσχες και πολιτιστικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Παράλληλα η ταινία εξακολουθεί να προβάλλεται στους κινηματογράφους ΑΑΒΟΡΑ στην Αθήνα και «Τάκης Κανελλόπουλος» στη Θεσσαλονίκη.

Το προσεχές διάστημα, η ταινία έχει προγραμματιστεί να προβληθεί και από την Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας (Σάββατο 28/2/2015, 19:30), τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρόοδος» Καλύμνου (Κυριακή 1/3, 20:00), την Ελληνική Κινηματογραφική Λέσχη του Σίδνεϊ στην Αυστραλία (Πέμπτη 5/3/2015, 19:00), τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κάμπου Ικαρίας (Παρασκευή 6/3, 22:00), τον Ελληνικό Πολιτιστικό Σύλλογο «Κύκλος» στις Βρυξέλλες (Κυριακή 8/3, 18:30), την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης (Δευτέρα 9/3, 21:30) και τον Πολυχώρο Τρενοτεχνείον Κυπαρισσίας (Σάββατο 28/3/2015, 21:00).

Ο σκηνοθέτης της ταινίας και γνωστός ερευνητής δημοσιογράφος Γιώργος Αυγερόπουλος θα παραστεί σύμφωνα με πληροφορίες, στις προβολές που θα γίνουν στην Ιτέα, την Κυπαρισσία και τις Βρυξέλλες για να συζητήσει με το κοινό.

ΠΕΝΤΕ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Παράλληλα, το «Agora» ξεκινά και το ταξίδι του στην Κύπρο, μετά από πρόσκληση της Κίνησης Πολιτισμού της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας. Η ταινία θα κάνει την κυπριακή πρεμιέρα της στη Λευκωσία (Δευτέρα 2/3, 19:30, Αμφιθέατρο Π.Ε.Ο.), παρουσία του σκηνοθέτη Γιώργου Αυγερόπουλου. Θα ακολουθήσουν προβολές στη Λεμεσό (Τρίτη 3/3, 19:30 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου), τη Λάρνακα (Δευτέρα 16/3, 19:30, Πολιτιστικό Κέντρο Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου) και την Πάφο (Δευτέρα 23/3, 19:30, Αμφιθέατρο Π.Ε.Ο.) ενώ τη Δευτέρα 9/3 στις 20:30, η ταινία θα προβληθεί και από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρνακας-Αμμοχώστου.

*Στην Κυπαρισσία του νομού Μεσσηνίας, η προβολή του φιλμ θα φιλοξενηθεί στο «Τρενοτεχνείον» όπισθεν του Σιδηροδρομικού Σταθμού της Κυπαρισσίας το Σάββατο 28/3, στις 21:00, παρουσία του σκηνοθέτη.

Το ντοκιμαντέρ "Agora, from democracy to the market" του Γιώργου Αυγερόπουλου έχει ήδη διακριθεί στα κινηματογραφικά φεστιβάλ της Κοπεγχάγης και της Biarritz στην Γαλλία.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture