Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Που εξαφανίστηκε ο Πέτρος Βρυώνης; Αντί να του φτιάξουμε σχολή, τον βγάλαμε πρόωρα στη...σύνταξη

Που εξαφανίστηκε ο Πέτρος Βρυώνης; Αντί ...

Της Γιώτας Κοντογεωργοπούλου

ΤΟ ΠΙΟ ΗΧΗΡΟ πράγμα στο φετινό καρναβάλι, ήταν η η...εξαφάνιση του Πέτρου Βρυώνη. Αυτός ο μοναδικός μάστορας της αποκριάς στην Πάτρα, στα χέρια του οποίου τα άρματα έπαιρναν σχήμα, μορφή και φωνή και αποταμίευαν μέσα τους όλη τη γνώση μιας σπάνιας τέχνης με πατρινό copyright,  κυριολεκτικά εξαφανίστηκε φέτος όπως λένε οι πληροφορίες μας.

ΜΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ η οποία μεταφράστηκε σε πολυήμερη άδεια, κατά τη διάρκεια της σεζόν κατασκευής των αρμάτων, αλλά και σε μια ψυχρή -σε σημείο κατασκευής παγετού- σχέση με τη δημοτική αρχή της Πάτρας, παρά το γεγονός ότι ο Βρυώνης έλκει την πολιτική καταγωγή του από το ΚΚΕ και θα περίμενε κανείς εξομάλυνση και όχι διάρρηξη σχέσεων.

Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ήταν εμφανής στην φετινή παρέλαση και βεβαίως το όλο μυστήριο, εντείνεται από το γεγονός ότι ο Βρυώνης αποφεύγει συστηματικά να απαντήσει σε τηλέφωνα δημοσιογράφων αλλά και άλλων φορέων που τον αναζητούν για να μιλήσει για το θέμα που έχει ανακύψει, ενώ όλα φαίνεται ότι έχουν καλυφθεί από το πέπλο της μελλοντικής, αν δεν κάνω λάθος σε ένα περίπου χρόνο, συνταξιοδότησής του.

ΚΑΠΟΙΕΣ....ΚΑΚΕΣ γλώσσες λένε ότι ο Βρυώνης έπεσε θύμα καλοθελητών που δημιoύργησαν κλίμα εναντίον του στη νέα δημοτική αρχή, γεγονός που έκανε τους «ομοϊδεάτες» του να του φερθούν με τρόπο που δεν ανέχτηκε. Οι ίδιες κακές γλώσσες λένε ότι ο Βρυώνης, ο άνθρωπος που συνέδεσε άμεσα το όνομά του με τα καρναβαλικά άρματα του μεγαλύτερου θεσμού της πόλης, αποφεύγει τα σχόλια στο πλαίσιο της κομματικής ομερτά, αλλά είναι έξαλλος με πράγματα και καταστάσεις.

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν οι κακές γλώσσες έχουν δίκιο. Αυτό που ξέρω είναι ότι η πόλη  όχι απλώς δεν θα έπρεπε να είναι αδιάφορη, αλλά όφειλε να αντιμετωπίζει τον Βρυώνη όχι σαν ένα  απλό υπάλληλο, αλλά σαν έναν καλλιτέχνη που έχει πολλά να πεί, που έχει πολλά να διδάξει, είτε πάρει είτε όχι σύνταξη.

ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΡΚΕΙΤΑΙ η δημοτική αρχή στην αποστασιοποίηση Βρυώνη που όπως ακούγεται η ίδια προκάλεσε, θα έπρεπε να φροντίζει για να κάνει σχολή στην οποία θα διδάσκει ο Βρυώνης αυτή την μοναδική τέχνη της Πάτρας που δεν μπορεί να γίνει θύμα καμιάς μικροπολιτικής μιζέριας, και καμιάς, μικρής στο μπόι ρουφιανιάς.

ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να πληρώνουν δασκάλους σαν τον Βρυώνη σε μια πόλη όπως η Πάτρα η οποία οφείλει να σεβαστεί την κληρονομιά της και όχι να την αντιμετωπίζει με την τακτική του «ό,τι να, ναι» και να βγάζουν τον μεγάλο μάστορα πριν την ώρα του στη σύνταξη οι καλοί του σύντροφοι με τη στάση τους.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ οφείλει να απαντήσει σχετικά με την εξαφάνιση Βρυώνη και η πόλη πρέπει να απαιτήσει τη δημιουργία σχολής υπό τον Βρυώνη για το μεγαλύτερο ατού της που είναι η κατασκευή αρμάτων, σαν αυτά που μόνο αυτός ξέρει να κάνει, και όχι να κάνει ευαγγέλιο κάτι ωραία τίποτα τα οποία βάλθηκαν να κάνουν πολιτική την μικρότητά τους, διαβάλοντάς τον. Και ο νοών νοείτω.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις