Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Το Κοντραμπάσο στο θέατρο act κάθε Δευτέρα του Μαρτίου στις 21.15

Πάτρα: Το Κοντραμπάσο στο  θέατρο act κά...

Αυτό που κανένας μουσικός δεν έχει συνθέσει ακόμα το έγραψε ο Ζίσκιντ: ένα έργο για σόλο κοντραμπάσο

Το θέατρο act ανακοινώνει 5 Ανοιξιάτικες παραστάσεις του θεατρικού έργου «Το Κόντραμπάσο» του Πάτρικ Ζίσκιντ, με τον Δημήτρη Τζαβάρα σε σκηνοθεσία Μαρίας Καλλιαμβάκου.
Το Κοντραμπάσο δημοσιεύτηκε το 1984 γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας ενάντια στη μοναξιά, την κοινωνική απομόνωση ενώ ταυτόχρονα είναι ένας ύμνος για τη μουσική και για τους ανθρώπους που ξέρουν να δίνονται σε αυτό που αγαπούν. 
Ο ίδιος ο Πάτρικ Ζίσκιντ σημειώνει: «Η μουσική είναι κάτι ανθρώπινο. Πέρα και πάνω απ’ την πολιτική και την ιστορική επικαιρότητα. Και πανανθρώπινο, θα ’θελα να πω. Ένα συστατικό στοιχείο της ανθρώπινης ψυχής και του ανθρώπινου πνεύματος. Και μουσική θα υπάρχει πάντα και παντού, στην Ανατολή και στη Δύση, στη Νότια Αφρική, όπως και στη Σκανδιναβία, στη Βραζιλία και στο Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ. Διότι η μουσική έχει ακριβώς μεταφυσικό χαρακτήρα. Καταλαβαίνετε, μετα-φυσικό, δηλαδή πέρα ή πάνω απ’ την καθαρά φυσική ύπαρξη, υπεράνω της εποχής, της ιστορίας και της πολιτικής, πέρα απ’ τον πλούτο και τη φτώχεια, απ’ τη ζωή και το θάνατο. Η μουσική είναι αιώνια». 

Ο Γερμανός συγγραφέας Πάτρικ Ζισκιντ είναι γνωστός σε όλους μας από το μυθιστόρημα «Το Άρωμα», που μεταφράστηκε σε 37 γλώσσες κι έμεινε στις λίστες των μπεστ σέλερ για 9 χρόνια.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
Σκηνοθεσία: Μαρία Καλλιαμβάκου
Φωτισμοί: Sue Lavina
Ερμηνεύει ο Δημήτρης Τζαβάρας

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Γιάννη Κυλπάση και την Ελένη Τζαβάρα

Βίντεο τρέιλερ: Περικλής Παπανδρεόπουλος

«Το Κόντραμπάσο»|στο θέατρο act (Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65, Πάτρα)
Όλο το Μάρτιο - Κάθε Δευτέρα στις 21.15
Εισιτήρια: 10€ και 6€ (μειωμένο)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 6936122263, 2610272037

www.act-theater.gr

ΚΡΙΤΙΚΕΣ:

«…Ώρες ώρες θέλεις να βγάλεις τον ηθοποιό από τον κύκλο της σκηνής, να παίξεις εσύ, να βάλεις τις φωνές για όσα σε εκφράζουν, αλλά μένουν ανέκφραστα μέσα σου...» (Εφημερίδα Πελοπόννησος)

«…όταν το κείμενο είναι τόσο δυνατό, ερμηνεία τόσο αυθεντική και η σκηνοθεσία πατά γερά στην αβίαστη συγκίνηση δεν υπάρχουν περιθώρια διαφωνίας…» (περιοδικό Τέταρτο|τ.135)

«… Διαφωνώ δε, με όσους αποτρέπουν οποιοδήποτε θεατή δεν έχει άμεση σχέση με το "τεχνικό" κομμάτι της μουσικής να δει αυτή την παράσταση. Για να δεις, να απολαύσεις και να κατανοήσεις αυτό το "ημιαυτοκαταστροφικό" κείμενο, γραμμένο για την προσωπική φυλακή του καθενός, αρκεί απλά να έχεις αγαπήσει...» (http://topalcoscenico.blogspot.gr/2014/12/blog-post.html)

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ: Πελοπόννησος, pelop.gr, thebest.gr, Brainbow, Τέταρτο, newsplus.gr,άρωμα FM, all4fun.gr,tipografeio.gr, presspop.gr, debop.gr, inculture.gr, patrasevents.gr, Sidoux café, City music café, Ποικίλη Στοά, Tag, Σπύρος Νάκας-μουσικός οίκος, Δίηχο, everest.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΘΕΑΤΡΟΥ: GALAXY HOTEL, NoiseBoxStudio, AGORA, Εκπαιδευτικός Οργανισμός Πρόσημο

ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: Πατραϊκή Ζυθοποιία

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture