Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τροφές κατά του κρυολογήματος

Τροφές κατά του κρυολογήματος

Πώς να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας

Το κρυολόγημα της εποχής έχει "επισκεφτεί" μεγάλο αριθμό ανθρώπων και τα συμπτώματα -βήχας, συνάχι πονόλαιμος, τους ταλαίπωρους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δοκιμάστε να αντιμετωπίστε το κρυολόγημα με φυσικά μέσα όπως η διατροφή .

 

• Πορτοκάλι: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C η οποία είναι γνωστό ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον ο φυσικός χυμός πορτοκαλιού κρατά τον οργανισμό ενυδατωμένο.

• Aλατόνερο: Ισοδυναμεί μ’ ένα ελαφρύ αντισηπτικό. Γαργάρες με αλατόνερο μπορεί να καταπραϋνουν τον πονόλαιμο. Επίσης μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για πλύσεις της μύτης με τη βοήθεια μιας σύριγγας, αντί για φυσιολογικό ορό

. • Ευκάλυπτος: Σαν ρόφημα μπορεί να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο. Επίσης αν βράσετε μερικά φύλλα σε κατσαρόλα μπορείτε να κάνετε εισπνοές πάνω από τους ατμούς (σε λογική απόσταση) πράγμα που διευκολύνει το αναπνευστικό. • Μέλι: Μια κουταλιά σε ροφήματα όπως το τσάι ή το χαμομήλι μπορεί να μαλακώσει τον πονομένο λαιμό και να τον βήχα. Προτιμάτε όμως να τα πίνετε ζεστά προς χλιαρά κι όχι καυτά.

• Κοτόσουπα: Έρευνες έχουν δείξει ότι η κοτόσουπα μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρησης της μύτης όταν υπάρχει μπούκωμα που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κρυολογήματος. tip: Πίνετε πολλά υγρά Νερό, χυμοί, ροφήματα βοηθούν στην ρευστοποίηση των εκκρίσεων της μύτης και των φλεμάτων και κρατούν τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο μειώνοντας τον κίνδυνο αφυδάτωσης σε περίπτωση πυρετού.

 

Πηγή:life2day.gr

 

 

Με την συνεργασία της Γεωργίας Καπώλη, Κλινικής Διαιτολόγου- Διατροφολόγου

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις