Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα: Eπιδεινώνεται ο καιρός - Ισχυρές καταιγίδες έως την Παρασκευή σε όλη τη χώρα

Δυτική Ελλάδα: Eπιδεινώνεται ο καιρός - ...

Η πρόγνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από αργά το απόγευμα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα  στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06  έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.  Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Βροχές και την Παρασκευή


Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ, στρεφόμενοι από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

Σάββατο
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Ανεμοι: στα δυτικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Κυριακή
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά, όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις