Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κίνηση "ματ" από τον Τσίπρα - Ζήτησε από τους βουλευτές του να... ψηφίσουν - Η ατάκα της Αχαιής Μαρίας Κανελλοπούλου που συζητήθηκε

Κίνηση "ματ" από τον Τσίπρα - ...

Κατά πλειοψηφία δεκτή η συμφωνία των Βρυξελλών

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Αλέξης Τσίπρας καλώντας όλους τους βουλευτές να μιλήσουν και να δηλώσουν αν στηρίζουν την κυβέρνηση ή όχι και για το αν συμφωνούν με το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης. Μάλιστα προς το τέλος της συνεδρίασης ζήτησε να γίνει "ενδεικτική" ψηφοφορία για το κατά πόσο οι βουλευτές συμφωνούν ή όχι με την συμφωνία του Eurogroup και τη λίστα Βαρουφάκη.

Πληροφορίες αναφέρφουν ότι 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκαν κατά, 5 στάθηκαν στο "λευκό" και οι υπόλοιποι (από το σύνολο των 149) στηρίζουν τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Θέλω να ξέρω αν διαφωνείτε με τη συμφωνία. Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε θέλω να το πει εδώ» είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη να θέτει σύμφωνα με πληροφορίες θέμα για το αν πρέπει η νέα συμφωνία και η λίστα μεταρρυθμίσεων να περάσει από τη Βουλή προς ψήφιση.

Για όλα αυτά δεν είχε υπάρξει προετοιμασία. Δεν υπήρξε συζήτηση στο Κυβερνητικό Συμβούλιο πριν πάμε στις διαπραγματεύσεις για τους χειρισμούς» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και επισήμανε «Υπάρχουν σημεία στην επιστολή που δεν θυμίζουν γλώσσα δίκη μας. Θυμίζουν γλώσσα των δανειστών. Αυτά τα λέω για να δούμε πως θα κινηθούμε από δω και πέρα και στα επόμενα βήματα».

Στον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απάντησε επί της ουσίας ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Νίκος Παππάς λέγοντας «Η διπλωματία μας απέδωσε στην σύνοδο κορυφής και στα Eurogroup. Την κρίση την απεύχονται και οι εταίροι. Η συμφωνία μας δίνει κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και χρειάζεται γι΄ αυτο αποφασιστικότητα και αρραγές μέτωπο».

«Η ρήξη –πρόσθεσε- δεν είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση. Αυτοσκοπός είναι η καλύτερη συμφωνία για την Ελλάδα και το λαό».

Στη συνεδρίαση της Κ.Ο. η οποία ολοκληρώθηκε από τους 149 βουλευτές δήλωσαν να μιλήσουν 140(!) το κλίμα ήταν βαρύ καθώς εκφράστηκε κριτική ότι για υποχώρηση, με έμφαση στο ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, ωστόσο «κοινός παρονομαστής» ήταν η ανάγκη στήριξης της κυβέρνησης.

«Στο twitter κυκλοφορεί ένα ωραίο tweet: 8 στους 10 στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι άλλοι δυο είναι αριστεροί» είπε η βουλευτής Αχαϊας Μαρία Κανελλοπούλου ενώ αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε «Αυτό που έχουμε πετύχει ως τώρα είναι να καταφέρουμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση.

Από δω και πέρα από αυτό που θα κριθούμε είναι η αποτελεσματικότητα μας στη διακυβέρνηση και αυτό είναι που θα μας ενισχύσει τη διαπραγματευτική μας δύναμη για το επόμενο διάστημα.

Να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο της κριτικής βρέθηκε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου για τους χειρισμούς της χθες το βραδυ στη Βουλή με το ζήτημα της άρσης της ασυλίας του Αδ. Γεωργιάδη και τη παρουσία των προφυλακισμέων βουλευτών της ΧΑ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις