Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έκθεση ζωγραφικής από την Ασημίνα Παναγοπούλου

Στις 11 Μαρτίου τα εγκαίνια,στον πολυχώρο "Ακτίνα"

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 20:00 θα παρουσιασθεί στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΑΚΤΙΝΑ η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ασημίνας Παναγοπούλου.

Η Ασημίνα Παναγοπούλου, νέα στο χώρο της τέχνης αφού για χρόνια ήταν αφοσιωμένη στην αρχιτεκτονική, επιλέγει και εκείνη να αποδώσει όσο πιο πιστά μπορεί γνωστά έργα τέχνης.

Τα θέματά της τα διαλέγει από τους χώρους μεγάλων μουσείων. Τα έργα της δεν είναι απλώς πιστές απομιμήσεις γλυπτών, και αυτό γιατί γίνονται με την ψυχή της. Έτσι, αναγνωρίζουμε σε αυτά έννοιες όπως “το κάλλος”, που προέρχεται από τον πλούτο των αρχαίων πηγών, ακριβώς γιατί είναι εμπνευσμένα από αυτόν.

Ο θεατής δεν έρχεται επιφανειακά σε επαφή με τον αρχαίο κόσμο, αλλά καταλαβαίνει πόσο βαθιές ρίζες έχει ο κόσμος αυτός στη ζωή μας και πόσο οι αρχαίοι μύθοι πλούτισαν όσο καμιά άλλη πηγή την τέχνη προσφέροντάς της μια μεγάλη κληρονομιά από ιδέες, μεταφορές και θέματα με ανθρωπιστικό ενδιαφέρον.

Με τα έργα της Ασημίνας Παναγοπούλου, συνειδητοποιούμε τη διείσδυση στοιχείων της Αρχαιότητας στην τέχνη αλλά και στη ζωή και, ταυτόχρονα, μαθαίνουμε από την αρχή τον κλασικό κόσμο, ως αυτονόητη αρχή και αξία.

 

 

Εγκαίνια, Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015.

Διάρκεια Έκθεσης από 11 Μαρτίου 2015 έως 28 Μαρτίου 2015.

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΚΤΙΝΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 53, ΠΑΤΡΑ, ΤΗΛ. : 2610 427391,

www.aktinagallery.gr ,

e-mail:  [email protected]

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ :

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ : 9:00 – 14:00 (ΠΡΩΙ) & 18:00 – 21:00 (ΑΠΟΓΕΥΜΑ), ΔΕΥΤΕΡΑ – ΤΕΤΑΡΤΗ : 9:00 – 14:00, ΣΑΒΒΑΤΟ : 10:00 – 14:00 ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture