Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

O Nίκος Κουρής ανεβαίνει Θεσσαλονίκη με τον "Πουπουλένιο" και το καλοκαίρι παίζει "Αίαντα"

O Nίκος Κουρής ανεβαίνει Θεσσαλονίκη με ...

Θα βρεθεί για 11η φορά ως ηθοποιός στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου

Ο Νίκος Κουρής είναι από τους πιο συμπαθείς και αξιόλογους ηθοποιούς της νεότερης γενιάς και όπως έγραψε το σάιτ mediasoup.gr, δεν ξεκουράζεται ποτέ, γιατί μάλλον δεν το έχει ανάγκη, αφού το θέατρο και η αναμέτρηση με τα μεγάλα κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου είναι το "οξυγόνο" του.

Έτσι λοιπόν αφού ολοκληρωθούν οι παραστάσεις του «Πουπουλένιου» στο θέατρο Αθηνών μαζί με την εξαιρετική ομάδα της παράστασης (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Γιώργος Πυρπασόπουλος) ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους και θα ανέβουν για τρεις εβδομάδες, μετά την Κυριακή του Πάσχα 12/4/2015 στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο θέατρο Αριστοτέλειον.

«Έχει διαφορά το κοινό της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο Νίκος Κουρής στο mediasoup.gr, «είναι αλλιώς οι άνθρωποι, γιατί  περιμένουν με λαχτάρα να δουν μια καλή παράσταση στην πόλη τους, έχουν μια άλλη επιθυμία που πυκνώνει τις αντιδράσεις».

Αμέσως μετά, στα μέσα Απριλίου, με τον σκηνοθέτη Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο ο Νίκος Κουρής ξεκινάει πρόβες  για τον Αίαντα του Σοφοκλή και έτσι για 11η φορά θα βρεθεί στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, αυτή τη φορά με ένα ρόλο που ήταν μεγάλο του όνειρο χρόνια τώρα, όπως εξομολογήθηκε.

«Είναι ένα έργο αγαπημένο  από όταν ήμουν μαθητής  στη σχολή του Εμπρός. Το λάτρευα αυτό το κείμενο. Μάλιστα  είχαμε κάνει και με τη Μαρία  Κυρτζάκη, την ποιήτρια,  μια απόπειρα ανάλυσης του έργου. Λεγόταν “γλωσσική ανάλυση” το μάθημά της  και μελετούσαμε επί της ουσίας πώς αποτυπώνεται ο ψυχισμός των ηρώων μέσα από τη γλώσσα.  Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα κάνω αυτό το ρόλο, είμαι πολύ συγκινημένος και τρομαγμένος,  γιατί η δυσκολία του είναι στα όρια του ασύλληπτου.

Είναι μια τραγωδία για την τρέλα κατά τη γνώμη μου και δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη που να εστιάζει τόσο πολύ σε αυτό το πέρασμα από τη λογική στην παραφροσύνη. Με αφήνει άναυδο αυτή η επιλογή του Σοφοκλή. Δε με ενδιαφέρει πάρα πολύ το αποτέλεσμα… Αν η δοκιμή έχει τα σωστά υλικά, τα κουβαλάει και το αποτέλεσμα.. Τα υπόλοιπα είναι θέμα  ίσως και τύχης, εσύ  πρέπει να κάνεις τη δουλειά σου όσο καλύτερα μπορείς», είπε ο ταλαντούχος ηθοποιός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight