Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Τζένιφερ Άνιστον αποδεικνύει και την δραματική της πλευρά στο φιλμ "Cake" που θα προβληθεί και στην Πάτρα

Η Τζένιφερ Άνιστον αποδεικνύει και την δ...

Από τις 26/2/2015 στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε

Η 45χρονη Ελληνοαμερικανίδα, με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα της από την Κρήτη (Αναστασάκη) Τζένιφερ Άνιστον είναι αναμφίβολα μία πολύ λαμπερή και γοητευτική ηθοποιός, κάπως ωστόσο εγκλωβισμένη υποκριτικά που το ευρύ κοινό έχει λατρέψει μέσα από την σειρά «Τα Φιλαράκια» και επιτυχημένες κομεντί ή κωμικές περιπέτειες όπως η «Οικογένεια Μίλερ» ή τα φιλμ «Αφεντικά για Σκότωμα 1 & 2».

Τελευταία είναι επίσης αλήθεια πως οι περισσότεροι κυρίως στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο ασχολούνται και με την προσωπική της ζωή, για το αν θα παντρευτεί με τον ηθοποιό Τζάστιν Θερού και αν θα προλάβει να γίνει μητέρα. Σίγουρα όλα αυτά έχουν κουράσει την γλυκιά ηθοποιό που έλαμψε με την παρουσία της πριν λίγες μέρες στην 87η απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Πολλοί στοιχημάτιζαν υπέρ της φέτος πως θα κατάφερνε να προταθεί για 1η φορά για Όσκαρ ερμηνείας στην καριέρα της για την δραματικών αποχρώσεων ερμηνεία της στο φιλμ «Cake» που από αυτή την Πέμπτη 26/2/2015 βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες και έρχεται και στην Πάτρα, στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε, σε διανομή από την εταιρεία Odeon.

Όπως είχε ξαναγράψει το thebest.gr, η Άνιστον κατάφερε τουλάχιστον να προταθεί από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών –Screen Actors Guild καθώς και για την Χρυσή Σφαίρα – Golden Globe καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου και όλα έδειχναν πως θα μπορούσε να μπει και στην Οσκαρική κούρσα. Την θέση της ωστόσο πήρε η Γαλλίδα Μαριόν Κοτιγιάρ για το «Δύο Μέρες, Μία Νύχτα».

Αυτό που έμεινε πάντως είναι όπως επισήμαναν κριτικοί και κοινό, πως η 45χρονη Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Τζένιφερ Άνιστον, δείχνει όντως διαφορετική σε αυτή την ταινία που είχε πρωτοκάνει αίσθηση στο τελευταίο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Τζένιφερ Άνιστον δίνει στο «Cake», την συγκλονιστική αυτή δραμεντί την ερμηνεία της ζωής της.

Σύμφωνα με το στόρι, η Κλερ Σίμονς (Τζένιφερ Άνιστον) πονάει, όλη την ώρα. Ο χρόνιος σωματικός της πόνος είναι προφανής από τις ουλές της αλλά και τον τρόπο που κινείται - κάθε βήμα της προκαλεί μορφασμούς πόνου. Ο ψυχολογικός της πόνος, όμως, είναι ακόμη μεγαλύτερος: η οργή και η απελπισία της προκαλούν ξεσπάσματα θυμού και αφιλτράριστης ειλικρίνειας που έχουν απομακρύνει από κοντά της όλα της τα αγαπημένα πρόσωπα, τα οποία δεν αντέχουν να την βλέπουν να βυθίζεται στον εθισμό της σε διάφορες ουσίες για να αντέξει.

Η αυτοκτονία μιας νεαρής γυναίκας από την ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης στην οποία συμμετέχει, θα δώσει στην Κλερ έναν νέο στόχο ζωής: να μάθει περισσότερα για αυτήν την γυναίκα που ελάχιστα γνώριζε, εισβάλλοντας στη ζωή του χήρου της και του μικρού παιδιού της, και να εξερευνήσει τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου, κινδύνου και λύτρωσης.

Στο τέλος του κωμικοτραγικού της ταξιδιού της, που ισορροπεί ανάμεσα στη συγκλονιστική πραγματικότητα και το ελπιδοφόρο μέλλον, ίσως βρει τον τρόπο να συμφιλιωθεί με το τραυματικό παρελθόν της και την φευγαλέα ιδέα της συγχώρεσης. Στο φιλμ που θα προβληθεί και στα Ster Cinemas, στη Βέσο Μάρε παίζουν ακόμα οι Αντριάνα Μπαράζα, Φελίσιτι Χάφμαν, Ουίλιαμ Μέισι, ο Σαμ Γουόρθινγκτον και η Άννα Κέντρικ.

Η σκηνοθεσία του φιλμ είναι του 45χρονου Αμερικανού Daniel Barnz.

«Υπήρχαν ταινίες στις οποίες ήθελα πραγματικά να παίξω και προσπάθησα πάρα πολύ για να το καταφέρω αλλά τελικά έρχονταν οι ήδη βραβευμένες με Όσκαρ και τις έπαιρναν», ομολόγησε η ίδια η Τζένιφερ Άνιστον φανερώνοντας την έντονη επιθυμία της να ξεφύγει για τα καλά από το σύνδρομο της τηλεοπτικής σειράς με την οποία έγινε διάσημη αλλά και πάμπλουτη, όπως έγραψε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

«Νιώθω σαν να προσπαθώ να εξηγήσω στον κόσμο ότι μπορώ να παίξω το ρόλο και κάποιοι να μου απαντούν ότι δεν μπορούν να με αφήσουν να το κάνω γιατί δεν με έχουν δει ποτέ σε κάτι παρόμοιο», πρόσθεσε η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.

Σε συνέντευξη της σε Αμερικανική εφημερίδα που έγινε λίγο μετά από μια ειδική προβολή του «Cake» στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, η Τζένιφερ Ανιστον κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν την ανησυχεί που η ηρωίδα που υποδύεται στο «Cake» ίσως να μην είναι αρεστή και συμπαθής στο κοινό.

«Τέτοιου είδους ερωτήσεις δεν γίνονται σε άνδρες ηθοποιούς. Επίσης δεν τους ρωτάνε γιατί δεν παντρεύονται ή γιατί δεν αποκτούν παιδιά. Ή γιατί επιμένουν να παίζουν τους ίδιους και τους ίδιους ρόλους», απήντησε κάπως ενοχλημένη η Άνιστον προσθέτοντας πως «η κοινωνία μας είναι σεξιστική. Οι γυναίκες δεν αμείβονται όσο οι άνδρες».

Αυτό το τελευταίο αξίζει να προστεθεί πως ήρθε στην επιφάνεια και στην διάρκεια της φετινής απονομής των Όσκαρ καθώς το επισήμανε στην ευχαριστήρια ομιλία της η Πατρίτσια Αρκέτ που κέρδισε το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το "Μεγαλώνοντας".

Eπιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture